Deze week vond in Las Vegas de 2019-editie plaats van de Consumer Electronics Show (CES). Ook dit jaar was er een groot gedeelte van de beursvloer ingericht voor drones. We hebben de belangrijkste producten op het gebied van drones van de CES 2019 voor je op een rijtje gezet.

Drones highlights @ CES 2019

AEE

AEE leek dit jaar niet echt iets nieuws te hebben tijdens de CES. Net als vorig jaar was de eyecatcher van AEE haar SELFLY drone, een mini-cameradrone die je als een case om je mobiel kan klemmen. Het betrof echter een tweede generatie van de SELFLY drone die niet alleen goedkoper maar ook in een andere samenstelling aangeschaft kan worden. Vorig jaar kon je per model telefoon een andere versie kopen. Vanaf dit jaar is de drone beschikbaar als basispakket en kun je voor je telefoon een additionele opbergcase kopen.

Drones highlights @ CES 2019

Air Selfie

Air Selfie, bekend van haar gelijknamige drone, introduceerde op de CES drie nieuwe modellen drones: AIR 100, AIR ZEN en AIR DUO. De AIR 100 is het meest betaalbare model, geprijsd op $99,95. De drone beschikt over een 12 megapixel camera en HD-video. De AIR ZEN ($139,95) is de eerste autonome drone van het bedrijf welke vliegt zonder de noodzaak om verbinding te maken met een smartphone. De derde en misschien wel de meest interessante drone van AirSelfie is de AIR DUO ($229,95), een kleine draagbare drone met twee camera's. Eén 12 megapixel camera met een FOV van 80 graden en een 12 megapixel camera met een FOV van 120 graden. Op deze manier heb je altijd de juiste lens beschikbaar voor elke foto die je wilt maken.

Drones highlights @ CES 2019

DJI

De reeds aangekondigde OSMO Pocket was de grote blikvanger in de drukbezochte stand van DJI. Bezoekers konden de mini-gimbal-camera zelf vasthouden en uitproberen. In de stand van de Chinese dronegigant was tevens een nieuw product te zien, namelijk de DJI Smart Controller, een afstandsbediening met geïntegreerd display speciaal voor haar Mavic 2 drones. Dankzij het geïntegreerde display heb je jouw Mavic 2 drone nog sneller in de lucht. Geen gedoe meer met een kabeltje, je smartphone en het opstarten van de DJI Go App, maar gewoon aanzetten en vliegen!

Drones highlights @ CES 2019

Fluidity Technologies

Het bedrijf Fluidity Technologies introduceerde haar FT Aviator joystick speciaal ontworpen voor DJI drones. De joystick heeft een uiterlijk vertoon als een stuurknuppel van een gevechtsvliegtuig en zorgt ervoor dat je een drone met slechts één hand kunt besturen.

Drones highlights @ CES 2019

Micro Drone 4.0

Het bedrijf Extreme Fliers kondigde haar nieuwste Micro Drone 4.0 aan tijdens de CES 2019. Deze vierde generatie Micro Drone zal binnenkort verkrijbaar zijn onder de 200 dollar en is niet alleen kleiner maar ook een stuk slimmer dan voorgaande versies.

Drones highlights @ CES 2019

Orqa

Een nieuwkomer op de CES dit jaar was ORQA, een Kroatisch bedrijf dat haar eerste FPV bril introduceerde. De zogenaamde ‘FPV.One goggles’ gaat de strijd aan met de bekende Fat Shark brillen en claimt op diverse punten beter te zijn dan de competitie. Met het gebruik van 0,5 inch OLED-displays, een resolutie van 1280 x 960 en een groot Field of View (FOV) van 44 graden overtreft de Orqa FPV.One de enige FPV-bril voorzien van OLED-displays welke nu op de markt is, de Fat Shark HDO. De Orqa FPV.One bril zal een verstelbare Interpupillary Distance (IPD) afstand van maar liefst 56 tot 74 mm krijgen. In tegenstelling tot andere FPV brillen beschikt de Orqa FPV.One bril over een simpele, maar onmisbare AAN/UIT-schakelaar. Ook beschikt de Orqa FPV.One over een lichtsensor aan de binnenzijde waardoor de FPV-bril zelfstandig de OLED-displays uit zal schakelen als de bril van het hoofd wordt gehaald. Dit zorgt ervoor dat de OLED-displays nooit zullen inbranden en eveneens resulteert in meer energiebesparing.

Drones highlights @ CES 2019

PGYTECH

Net als vorig jaar was PGYTECH ook van de partij tijdens de CES. PGYTECH is een merk dat zich richt op accessoires voor DJI drones. Het merk wordt ook verkocht in de officiële DJI store. In de stand van PGYTECH konden bezoekers de nieuwste accessoires bekijken voor DJI’s nieuwste gadget: OSMO Pocket.

Drones highlights @ CES 2019

SwellPro

SwellPro stal dit jaar de show met haar SwellPro Spry, een drone die niet bang is voor een beetje water. Zowel de drone als de afstandsbediening en camera zijn waterdicht. De drone kan dus simpelweg landen in het water en zal blijven drijven. De 4K camera kan onder water ook opnames maken wat een zeer unieke functie is ten opzichte van de competitie.

Drones highlights @ CES 2019

UVify

Het bedrijf UVify demonstreerde haar Draco 4x4 drone, een kolosale racedrone voorzien van maar liefst 16 motoren. De drone heeft de bekende Draco racedrone als basis, maar is uitgerust met vier lange armen die elk voorzien zijn van vier motoren. De Draco 4x4 is geschikt voor de zogenaamde X-class racing en zal dit seizoen exclusief gebruikt worden tijdens DR1’s U-Class racing series.

Drones highlights @ CES 2019

YUNEEC

Vorig jaar kondigde Yuneec nog verschillende nieuwe drones aan tijdens de CES beurs, dit jaar was de Real Time Kinematic (RTK)-versie van de H520 hexacopter de enige blikvanger in de stand van Yuneec. De H520 RTK is speciaal ontworpen voor precisie-vluchten waarbij iedere centimeter van belang is. Volgens Yuneec is de H520 RTK één van de snelste RTK systemen verkrijgbaar op de markt.

Wil je nog meer zien van de CES 2019? Bekijk de video die we maakten van alle drone-gerelateerde stands tijdens CES 2019.

0 Reacties

    Plaats een reactie