DJI heeft een nieuwe remote controller gepresenteerd tijdens de consumenten elektronicabeurs CES in Las Vegas. De remote controller is voorzien van een 5.5 inch scherm met een zeer hoge helderheid.

DJI Smart Controller

Toen DJI de nieuwe Mavic 2 drones presenteerde zagen we al een opmerkelijke foto van een nog onbekende remote controller. Deze controller blijkt de DJI Smart Controller te zijn die DJI presenteert tijdens de CES in Las Vegas.

DJI presenteert smart controller tijdens CES Las Vegas

Hoge helderheid

De DJI Smart Controller is een afstandsbediening met daarin een 5.5 inch scherm ingebouwd. Het scherm is vergelijkbaar met de CrystalSky monitoren van DJI en staan bekend om hun hoge helderheid van 1000 cd/m2. Deze helderheid is twee keer zo hoog als de meeste smartphones. Het scherm heeft een 1080p Full-HD resolutie.

Snel in de lucht

Doordat het scherm is geïntegreerd in de controller duurt het zeker een minuut korter voordat je jouw DJI drone in de lucht laat vliegen. Geen gedoe meer met een kabeltje, je smartphone en het opstarten van de DJI Go App, maar gewoon aanzetten en vliegen.

OcuSync 2.0

De remote controller is voorzien van DJI's OcuSync 2.0 technologie en werkt met alle drones die ook over dit protocol beschikken, zoals de nieuwste DJI Mavic 2 Pro en DJI Mavic 2 Zoom drones. Kenmerkend aan OcySync 2.0 is dat de controller zelfstandig schakelt tussen de 2.4GHz en de 5.8GHz frequentie om een zo goed mogelijke beeldtransmissie te bieden.

DJI presenteert smart controller tijdens CES Las Vegas

Android

Het scherm in de DJI Smart Controller is voorzien van een Android besturingssysteem dat is geoptimaliseerd voor het gebruik van de DJI Go 4 applicatie. Daarbij staat het scherm ook apps van derden toe waardoor je tevens op de controller video's kunt bewerken en delen via je eigen social media accounts.

Microfoon

De controller is voorzien van een microfoon waarmee je tijdens een livestream ook audio kunt opnemen. Hiermee heb je interactie met de kijkers van je livestream.

HDMI Output

De remote controller is voorzien van een HDMI output dat we kennen van de DJI Phantom 4 drones. Dit maakt het mogelijk om de live beelden van de drone direct op een extern scherm te tonen in een 4K resolutie en met 60 beelden per seconde.

Compact

De DJI Smart Controller is zeer compact dankzij zijn inklapbare antennes en afneembare joysticks. Zo neem je de controller net zoals je drone met gemak overal mee naartoe.

DJI presenteert smart controller tijdens CES Las Vegas

Accu

De controller is voorzien van een een 5.000mAh oplaadbare LiPo accu. Deze accu geeft je een gebruikstijd van maximaal 2,5 uur. Een lege accu is in 2 uur weer volledig opgeladen.

Prijs

De DJI Smart Controller is los verkrijgbaar voor 649 euro. Koop je de remote controller tegelijk met je drone, dan betaal je 'slechts' 500 euro extra voor dit handige apparaat.

CES

DJI presenteerde de Smart Controller tijdens de consumenten elektronica beurs CES in Las Vegas. Tijdens deze jaarlijkse beurs tonen de grootste elektronica bedrijven hun nieuwste producten. De afgelopen jaren zijn steeds meer dronebedrijven onderdeel van deze beurs en daarom is er sinds 2014 een hal die volledig bestaat uit dronebedrijven.

DJI presenteert smart controller tijdens CES Las Vegas

0 Reacties

    Plaats een reactie