DJI wil dat piloten die met hun drones vliegen natuurlijk zo min mogelijk ongelukken maken. Daarom introduceert de Chinese dronefabrikant nu een uitgebreide vliegsimulator die dronepiloten helpt hun vliegskills te verbeteren.

DJI Flight Simulator

Om dronepiloten een goede omgeving te bieden om te oefenen, zonder hierbij het risico lopen hun drones te crashen, heeft DJI nu een geavanceerde simulator uitgebracht. De DJI Flight Simulator biedt oefening voor zowel de beginnende dronepiloten als de commerciële operators.

Realistisch

DJI drone bezitters konden reeds al oefenen met hun drone via een simpele drone simulator via de DJI Go app, maar deze was niet echt uitgebreid en ook niet erg realistisch. Met de DJI Flight Simulator is er nu een veel beter alternatief.

DJI introduceert uitgebreide vlieg simulator

Flight modes

In de DJI Flight Simulator kunnen piloten in drie verschillende flight modes hun skills ontwikkelen. Zo is het mogelijk op in Postion-mode (met GPS), Atti-mode (zonder GPS) en in Sport-mode te vliegen. Ook kan de gebruiker kiezen uit verschillende oogpunten vanuit waar de drone bestuurd wordt.

Realistisch

De DJI Flight Simulator biedt realistische vliegomgevingen. Zo moet de piloot rekening houden met wind- en grondeffecten en worden ook crashes op een realistische manier gesimuleerd.

Trainingsmodules

Er worden verschillende trainingsmodules aangeboden in de DJI Flight Simulator. Zo kan de piloot zijn skills trainen met basis besturingen, hovering, het afleggen van een route en zijn skills toetsen in een examen. In de Free Flight module kan de gebruiker vrij rondvliegen in een open wereld. In de module 'Applicatie training' kan de dronepiloot search and rescue missies uitvoeren, zendmasten inspecteren en andere workflow gerelateerde oefeningen uitvoeren.

DJI introduceert uitgebreide vlieg simulator

DJI drones

De simulator is voorzien van het grote aanbod van DJI drones. Zo zijn de volgende drones te gebruiken in de DJI Flight Simulator.

Versies

De DJI Flight Simulator is beschikbaar in drie verschillende versies. In de gratis demo versie kun je vliegen met alle consumenten drones in de normale instellingen in een open wereld. De Enterprise versie biedt als extra de commerciële drones van DJI en geavanceerde instellingen, skills trainingen en 'search and rescue' missies. Ook is het mogelijk om een op maat gemaakte simulator aan te schaffen bij DJI, hiermee kun je ook inspecties van bijvoorbeeld zendmasten of hoogspanningsmasten simuleren.

DJI introduceert uitgebreide vlieg simulator

Installeren

Voor de echte simulatie ervaring kun je een controller van de Phantom of Mavic serie koppelen aan je Windows PC en hiermee vliegen in de simulator. De gratis simulator is te downloaden via de website van DJI. Voor de Enterprise en de simulator op maat kun je contact opnemen met DJI.

2 Reacties

  1. Filip van Dijk

    Jammer dat er geen Mac versie is van de simulator.

  2. Robert

    Dus niet voor de Phantom 2? Wat jammer...

Plaats een reactie