Team NEXXBlades Racing heeft afgelopen weekend de Drone Champions League 2017 gewonnen. Zij pakte deze overwinning na de laatste twee races in de Duitse hoofdstad Berlijn. Met de overwinning pakt het team een prijzenpot van 50.000 euro.

Drone Champions League

In het weekend van 2 en 3 december stond Station Berlijn in het teken van drone racing. De Drone Champions League (DCL) organiseerde op de Conrad Campus de laatste twee wedstrijden van het seizoen. Het team NEXXBlades wist tijdens het weekend genoeg punten te behalen om de nummer 1 positie van Rotorama over te nemen.

NEXXBlades Racing team wint Drone Champions League 2017

Titel

Met de overwinning van NEXXBlades wordt de titel geprolongeerd. Vorig jaar werd de prijs nog individueel gewonnen door een piloot uit hetzelfde team. Toen was de jonge Luke Bannister (BanniUK) iedereen te snel af en wist daarmee te titel te pakken.

Wedstrijden

Dit seizoen werd er geracet tussen de teams. Piloten konden punten halen voor hun team met hun prestaties in de wedstrijden. Er werden in totaal negen races gehouden op vijf locaties door Europa. Zo werd er geracet in Parijs, Lichtenstein, Brussel, Salina Turda en Berlijn.

Prijzenpot

De winnaars van de Drone Champions League stond ook een flinke prijzenpot te wachten. Team NEXXBlades Racing won 50.000 euro met hun overwinning. Op de tweede plaats eindigde Flyduino KISS Racing die daarmee 25.000 euro won. De derde plaats was voor Rotorama die daarmee 10.000 euro prijzengeld wonnen.

Nederland

Aan de Drone Champions League deden ook zes Nederlanders mee. Martijn de Kemp (Fullstick) en Dino Joghi (GhettoDino) werden zesde met hun team Conrad. ImmersionRC Racing werd zevende met Vince Irie (Jedeye-FPV), Andrzej Krasny (SirCrashaLot) en Ralph Hogenbirk (ShaggyFPV). Karan Gharbharan (OhGuy) werd negende met team Gemfan.

NEXXBlades Racing team wint Drone Champions League 2017

0 Reacties

    Plaats een reactie