Aankomend weekend wordt er weer geracet met drones in de Drone Champions League. Dit keer reizen de dronepiloten af naar Roemenië waar zij voor het tweede jaar op rij zullen racen in de zoutmijnen in Turda. Naast de vijf Nederlanders die al aan het toernooi mee deden, voegt zich dit weekend een zesde Nederlander toe.

Roemenië

Net als vorig seizoen reist de Drone Champions League ook dit jaar af naar Roemenië. Daar wordt een grote zoutmijn omgetoverd tot een waar drone spektakel. In de grotten van Turda wordt een magisch parcours opgezet waarop de drone racers tot het uiterste moeten gaan om een goed resultaat neer te zetten.

Droneracers duiken dit weekend zoutmijnen Roemenië in voor DCL

ShaggyFPV

Naast de 5 Nederlands die eerder al meededen aan het toernooi voegt dit weekend een zesde Nederlandse dronepiloot bij zich de Drone Champions League. Niemand minder dan Ralph Hogenbirk (ShaggyFPV) voegt zich bij het team van fabrikant ImmersionRC. Hogenbrik is een van de beste droneracers van Nederland en moet in Roemenië het IRC Racing Team helpen aan de nodige punten.

Droneracers duiken dit weekend zoutmijnen Roemenië in voor DCL

Programma

Er vinden in totaal twee races plaats in het weekend. Op zaterdag beginnen de kwalificaties om 9 uur in de ochtend. Om 13:00uur start de eerste race. Op zondag starten de racers op dezelfde tijden met de kwalificaties en de race. Vandaag kunnen de dronepiloten alvast het parcours verkennen. Om 12 uur start de eerste training.

Tussenstand

Het team van Nexxblades gaat aan kop in het algemeen klassement. Het eerste team met Nederlandse dronepiloten is Team Conrad van Dino Joghi (GhettoDino) en Martijn de Kemp (Fullstick). Zij worden gevolgd door team Gemfan waar de Nederlandse Karan Gharbharan (OhGuy) voor uit komt. Hij wordt bijgestaan door de Belgische Victor van der Elst (CarbonV). Op de laatste plek staat IRC Racing waarvoor Vince Irie (JedeyeFPV) en Andrzej Krasny (SirCrashaLot) uitkomen. Zij hopen met de nieuwe impuls van Ralph Hogenbirk (ShaggyFPV) dit weekend punten te pakken en hopelijk te stijgen in het klassement.

Droneracers duiken dit weekend zoutmijnen Roemenië in voor DCL

Drone Champions League

De Drone Champions League is een groot internationaal toernooi dat in verschillende Europese steden wordt gehouden. Onlangs trok de drone racing wedstrijd in de Belgische hoofdstad Brussel zo'n 22.000 bezoekers. De wedstrijd van de Drone Champions League bekijk je dit weekend via de YouTube Livestream.

0 Reacties

    Plaats een reactie