Roofvogels inzetten om gevaarlijke drones uit de lucht te halen lijkt in Nederland realiteit te worden. De Nederlandse politie heeft roofvogels succesvol getraind om vijandige drones uit de lucht te pakken en naar een rustige plek te brengen. Op deze manier kan de politie gemakkelijk drones uitschakelen in drukke gebieden.

Drones worden voornamelijk gebruikt voor recreatieve en professionele doeleinden. Echter is de politie bang dat drones in de toekomst kwaadwillig worden ingezet om bijvoorbeeld de openbare orde te verstoren of bij het uitvoeren van een aanslag. Het is namelijk tegenwoordig ook als crimineel of terrorist heel eenvoudig om aan een drone te komen. Begin september werd er bekend gemaakt dat in de eerste helft van 2016 al meer drone-gerelateerde incidenten waren voorgekomen dan in heel 2015.

Politie

Op dit moment is de Nederlandse politie bezig met het trainen van roofvogels om gevaarlijke drones uit de lucht te halen. “De eerste roofvogels zijn geslaagd voor hun examen en mogen worden ingezet” , aldus politiewoordvoerder Dennis Janus.

Op dit moment traint de politie roofvogels afkomstig van een particuliere organisatie. De politie maakt gebruik van deze roofvogels totdat de eigen vogels zijn opgeleid. Deze vogels worden vanaf volgende zomer ingezet om drones van kwaadwillende mensen neer te halen. Ook worden de regels voor recreatieve drones aangescherpt door Staatssecretaris Sharon Dijksma.

Begin 2016

Eerder dit jaar werden de plannen voor het inzetten van roofvogels voor het bestrijden van ongewenste drones bekend gemaakt. De politie begon met het zoeken naar een oplossing voor het moment dat drones worden ingezet bij bijvoorbeeld aanslagen



0 Reacties

    Plaats een reactie