Zipline bezorgt al sinds 2016 medicijnen en andere belangrijke middelen per drone in Afrika en dat is een groot succes. Nu gaat men ook in Kenia medicijnen en COVID 19 vaccins leveren per drone.

Leveren in Kenia

Zodra de nieuwe logistieke hub van Zipline operationeel is in Kenia, worden leveringen van maximaal 1,8 kilo bloedproducten, COVID-19 vaccins, en andere medicijnen per drone mogelijk. De UAV kan tot 110 km/u vliegen op rondreizen van maximaal 160 kilometer,

Drones

Zipline drones zijn kleine vliegtuigjes, in plaats van quadcopters. Vliegen door middel van vleugels is veel energiezuiniger, waardoor Zipline's drones verder kunnen reizen dan reguliere drones. Nadeel is dat ze niet verticaal kunnen opstijgen of op vaste hoogte kunnen blijven zweven. De ladingen worden daardoor per parachute gedropt, met oog voor de nauwkeurigheid.

Zipline gaat medicijnen per drone bezorgen in Kenia

Zipline

Het bedrijf begon in 2016 in Rwanda en leverde bloed en andere medische benodigdheden aan landelijke klinieken. In 2019 is het uitgebreid naar Ghana om vergelijkbare services te bieden. In totaal heeft men al meer dan 35.000 bezorgingen van cruciale middelen uitgevoerd.

Bron: DroneDJ

0 Reacties

    Plaats een reactie