De dodelijkste storm die Kentucky ooit heeft getroffen, heeft waarschijnlijk meer dan 90 mensen gedood en een spoor van vernieling achtergelaten dat ooggetuigen en overlevenden maar moeilijk kunnen beschrijven. Dronebeelden tonen de nasleep.

Ongekende verwoesting

Volgens gouverneur Andy Beshear hebben vier tornado's z'n staat geteisterd. Eén bleef meer dan 321 kilometer aan de grond nadat hij was neergekomen. Bijna 60.000 Kentuckians zaten zonder stroom. De dronebeelden van de nasleep laten een ongekende verwoesting zien.


Fabriek weggeblazen

De kaarsenfabriek Mayfield Consumer Products is volledig met de grond gelijk gemaakt en de restanten hiervan staan centraal in het begin van de video hierboven. Er wordt gevreesd dat tientallen werknemers zijn omgekomen.

Extreem weer

Hoe komt het dat de VS momenteel zoveel last heeft van tornado's? "Ongewoon hoge temperaturen en vochtigheid creëerden de condities voor extreem weer", zegt Victor Gensini, een professor in atmosferische wetenschappen aan de Northern Illinois University. Er waren meer dan 30 tornado's waargenomen in minstens zes staten.

Bron: Live Storms Media

0 Reacties

    Plaats een reactie