In Nederland moeten we nog even wachten op de Lily drone, maar in Amerika vliegen in december de eerste drones al door de lucht. De vraag is echter, willen we de Lily drone nog wel hebben nu dat de gevestigde drone bedrijven inmiddels al met vergelijkbare drones op de markt komen?

Lily drone

Toen de Lily drone op 13 mei 2015 werd gepresenteerd gingen de beelden van deze drone direct de hele wereld over. Niet gek dat deze revolutionaire drone al snel 34 miljoen dollar aan pre-orders binnen haalde. Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder en is de drone er nog steeds niet en hebben de gevestigde drone bedrijven drones ontwikkeld die hetzelfde kunnen als de Lily drone.

Lily drone pas in 2017 in Europa, maar willen we deze drone nog wel?

Levering in 2017

Mensen uit Europa die de Lily drone hebben gepre-orderd moeten sowieso nog wachten tot laat in 2017. Als gevolg van regelgeving en logistieke beperkingen lukt het de makers van de Lily drone nog niet om de drones in Europa uit te leveren. Daarom verschijnen de eerste exemplaren vooralsnog alleen in Amerika tussen december 2016 en januari 2017.

Alternatieven

In de lange ontwikkel- en productietijd van de Lily drone zijn er verschillende vergelijkbare drones op de markt verschenen. Zo heeft Yuneec de Breeze drone uitgebracht. Deze drone wordt net als de Lily drone aangestuurd door middel van een smartphone app die tevens in verbinding staat met je social media kanalen. De Yuneec Breeze is voorzien van inklapbare propellers en is daardoor ook makkelijk te vervoeren in je rugtas. De Yuneec Breeze beschikt over een 4K camera, waar de Lily drone beschikt over 'slechts' 1080p. Wel is de Lily drone waterdicht, maar hierdoor is het niet mogelijk om de accu te vervangen. De Lily drone kostte als pre-order 499 dollar en zou na release ongeveer het dubbele gaan kosten. De Yuneec Breeze kost 499 euro en zal niet meer in prijs stijgen.

Lily drone pas in 2017 in Europa, maar willen we deze drone nog wel?

DJI en GoPro

Naast de inmiddels verschenen Yuneec Breeze werkt ook dronefabrikant DJI aan een vergelijkbare compacte drone. De DJI Mavic wordt op dinsdag 27 september gepresenteerd. Ook deze drone kent vele gelijkenissen met de Lily drone. Afgelopen week werd de GoPro Karma drone aangekondigd die tevens makkelijk mee te nemen is. Echter bevindt de GoPro Karma zich met 999 dollar in een ander prijssegment.

Conclusie

Het is dus nog even afwachten tot de Lily drone ook in Nederland de lucht in gaat, maar inmiddels zijn er al betere alternatieve op de markt. Of de Lily drone het nog ver gaat schoppen in de drukke drone markt is dus nog maar de vraag. Nieuwe drone initiatieven zijn vaak zeer vooruitstrevend, echter duurt de ontwikkeling vaak te lang om echt succesvol te kunnen worden.

0 Reacties

    Plaats een reactie