De Lily drone; één van de opzienbarende drones die in 2015 de revue passeerde. Het onbemande apparaat was ongekend populair vanaf de aankondiging. Nu heeft Lily Robotics bekendgemaakt wat ze aan investeringen binnen hebben gehaald; 34 miljoen dollar. De Lily drone ontving afgelopen week de award voor het meest innovatieve product in de categorie Unmanned systems and accessories tijdens de CES 2016.

Pre-orders

Lily heeft het aantal pre-orders bekendgemaakt, en het aantal mag er wezen. Maar liefst meer dan 60.000 apparaten zijn gepre-ordered tegen een totale waarde van 34$ miljoen dollar. De Lily drones waren te pre-orderen tegen een prijs van $499 dollar t/m juni 2015. Nu is de Lily te bestellen tegen een prijs van $799,00.

Vertraging

Het project heeft echter vertraging opgelopen. Na lang wachten had de Lily eindelijk een releasedatum bekendgemaakt; de drone zou vanaf februari 2016 geleverd worden. Ze kampen echter met wat problemen en nu valt de geplande releasedatum in de zomer van 2016. De reden van deze vertraging is dat Lily wat hard- en software aanpassingen gaat doorvoeren om de consumenten tegemoet te komen.

Functionaliteiten

De Lily drone werd ongekend populair vanwege zijn gebruiksgemak. ''gooi Lily gewoon de lucht in om een een nieuwe drone video'' te maken, dat waren de instructies voor het gebruik van deze drone. De Lily is een drone gebaseerd op iOS en het is mogelijk om je beelden meteen online te delen. Het apparaat weet waar je bent door middel van een speciale armband en volgt je zelfstandig bijvoorbeeld op de fiets of tijdens wateractiviteiten. De Lily is namelijk tevens waterdicht. Het nadeel van de Lily is dat hij niet in staat is om obstakels te vermijden; het is dus niet mogelijk om hem binnen te gebruiken.

CES

Afgelopen week vond de CES (6 t/m 9 januari) in Las Vegas plaats. De CES is een techbeurs waar verschillende nieuwe technologieën getoond worden die een impact hebben op onze toekomst. Tijdens de CES werden ook awards uitgereikt voor de meest innovatieve producten. De Lily drone mocht deze prijs ontvangen in de categorie Unmanned systems and accessories. lily-innovation-awardlily-innovation-award

1 Reacties

  1. Richie

    Lijkt me echt een vette drone! Kan niet wachten tot ik hem voor het eerst echt in de lucht zie

Plaats een reactie