In een presentatie in Californië, USA, presenteert Nick Woodman, CEO van GoPro, de nieuwe GoPro Karma drone. De quadcopter heeft inklapbare armen en is geschikt voor de GoPro Hero 4 en de tevens aangekondigde GoPro Hero 5 Black.

GoPro Karma

De GoPro Karma drone is een ready to fly quadcopter en wordt geleverd met een remote controller en de Karma Grip. De armen van de drone zijn volledig inklapbaar net als het landingsgestel. De camera bevindt zich aan de voorzijde van de drone waardoor er geen propellers in de video zichtbaar zijn. De drone is echter niet uitgerust met een ontwijkingssysteem. Dit zullen veel actiesporters toch wel jammer vinden.

GoPro presenteert Karma drone

Features

De GoPro Karma drone beschikt over vele gebruikelijke features voor een drone zoals een return to home knop en verschillende vliegmodi. Zo kun je de GoPro Karma drone laten vliegen over verschillende waypoints en van a naar b cable cam. Ook heeft GoPro een flight simulator ontwikkelt waarin beginnende dronepiloten eerst kunnen oefenen.

GoPro presenteert Karma drone

Karma Grip

De GoPro Karma wordt geleverd met een leuke accessoire, namelijk de Karma Grip. Deze handheld gimbal zorgt ervoor dat ook de beelden die je op de grond maakt zeer stabiel zijn. De Karma Grip bevestig je tevens in één van de vele GoPro accessoires.

GoPro presenteert Karma drone

Geschikte camera's

Voor het maken van beelden met de GoPro Karma drone kan je gebruik maken van de GoPro Hero 4 of nieuwe GoPro Hero 5 Black. De actiecamera's dienen aan de voorzijde van de drone te worden bevestigd.

Prijzen GoPro Karma drone

De prijzen van de GoPro Karma werden ook direct bekend gemaakt. De GoPro Karma los, zonder camera, gaat 799 dollar kosten. Deze wordt wel standaard geleverd inclusief backpack. Daarnaast zijn er verschillende pakketten samengesteld waarbij de camera standaard geleverd worden. Het pakket met de GoPro Hero 5 Session gaat 999 dollar kosten en het pakket met de GoPrho Hero 5 Black kost 1099 dollar.

GoPro Hero 5

GoPro presenteerde vandaag ook de nieuwe GoPro Hero 5 Black en de GoPro Hero 5 Session. Deze twee actiecamera's filmen beide in 4K en zijn voorzien van digitale beeldstabilisatie. De camera's zijn tot 10 meter waterdicht zonder een extra behuizing. Ook beschikken de beide camera's over voice control. Hiermee kan je door middel van commando's foto's maken, ook terwijl je filmt. De voice control ondersteunt geen Nederlandse taal. Voor het maken van foto's heb je met de GoPro Hero 5 Black de beschikking over 12 megapixels, met de nieuwe Session 10.

GoPro presenteert Karma drone

Foto's en video's bewerken

Een van de nieuwe functies voor de GoPro actiecamera's is dat het mogelijk wordt om snel foto's en video's te bewerken. Zo pas je gemakkelijk de kwaliteit aan, filters en andere bewerkingen. Dit is zeer eenvoudig via de GoPro Quick App. De eigenaren van de GoPro actiecamera's krijgen toegang tot een eigen persoonlijke GoPro Plus account. In deze cloud worden de foto's en video's opgeslagen zodra je verbinding maakt met het internet. Ook heeft GoPro een Passenger app gemaakt waarin meerdere mensen live mee kunnen kijken met de camera van de drone.

GoPro presenteert Karma drone

Prijzen GoPro Hero 5

De GoPro Hero 5 Black beschikt over een touchscreen en gaat 399 dollar kosten. Voor de kleinere GoPro Hero 5 Session betaal je 299 dollar.

GoPro presenteert Karma drone

GoPro presenteert Karma drone

GoPro presenteert Karma drone

0 Reacties

    Plaats een reactie