De nominaties voor Drone Awards 2019 zijn bekend! Breng tot en met 30 november 2019 je stem uit op jouw favoriete video in de categorieën 'Nationaal' en 'Internationaal'.

Drone Awards 2019

De Drone Awards worden voor het zesde jaar op rij georganiseerd door Drones.nl. Dit jaar zijn de categorieën gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Er zijn nu twee prijzen te winnen in de categorieën 'Nationaal' en 'Internationaal'. Nominaties voor Drone Awards 2019 zijn bekend!

Nieuwe categorieën

Voorgaande jaren waren de Drone Awards verdeeld in de categorieën 'Luchtfotografie' en 'Racing'. Sinds dit jaar zien we dat deze twee klassen enorm naar elkaar toe zijn gegroeid en dat ook met de snelle racemonsters strakke opnames worden gemaakt. Omwille van deze reden zijn de Drone Awards dit jaar verdeeld in twee nieuwe categorieën.

Nationaal en Internationaal

Dit jaar zijn de Drone Awards verdeeld in de categorieën 'Nationaal' en 'Internationaal'. Aangezien een subtropisch oord er al snel mooier uitziet dan een Nederlandse kustplaats, worden de inzendingen verdeeld in deze nieuwe categorieën. Alle video's zijn gemaakt door Nederlandse dronepiloten. De categorieën hebben dus betrekking op de locatie waar de video is opgenomen.

Drone Awards 2019: Nationaal

In de categorie 'Nationaal' zijn 4 dronevideo's genomineerd: Nominaties voor Drone Awards 2019 zijn bekend!

Jelte Keur: Colors of Holland

Deze video is in april van dit jaar gemaakt in de buurt van Noordwijk en Lisse met behulp van de DJI Inspire 2 en de DJI Phantom 4 Pro V2. Jelte Keur uit Zeist is voor het tweede jaar op rij genomineerd nadat hij de prijs in 2014 al eens won met zijn dronevideo van de Domtoren in Utrecht. De 37-jarige Keur is een ervaren dronepiloot die tevens vele opnames maakt voor zijn eigen bedrijf genaamd Keur Overview.

Tim Burgmeijer: Formule 1 Track Circuit Zandvoort

Vanaf 2020 is de Formule 1 terug in Nederland waar er in mei wordt geracet op circuit Zandvoort. Tim Burgmeijer uit Zeist kreeg toestemming om het parcours van boven te filmen met zijn DJI Inspire 2 drone. Dit aanbod liet Burgmeijer uiteraard niet aan zich voorbij gaan en maakte deze prachtige video uit naam van zijn luchtfotografiebedrijf Aerial Footage Holland.

Thomas de Koster: Kitesurf Heaven

Droneracer Thomas de Koster, ook bekend als Thomas FPV, weet zijn quadcopter ook naast de racetrack op cinematische wijze te besturen. Uitgerust met een actiecamera volgt hij in deze video kitesurfer Jan-Willem Dekker op spectaculaire wijze over het water bij de Vrouwenpolder in Zeeland. De Koster was vorig jaar ook betrokken bij de winnende video in de categorie Racing van Rene Sebastian.

John David Verolme: Tulpenvelden in de Noordoostpolder

Tijdens het jaarlijkse Tulpenfestival vloog John David Verolme met zijn DJI Phantom 4 Advanced drone in de Noordoostpolder om de prachtige tulpenvelden vanuit de lucht vast te leggen. De kleurrijke tulpen zijn in 4K UltraHD te bekijken. Verolme heeft een ROC Light vergunning en maakt opnames voor zijn luchtfotografiebedrijf Oranje Creations.

Drone Awards 2019: Internationaal

In de categorie 'Internationaal' zijn 4 dronevideo's genomineerd: Nominaties voor Drone Awards 2019 zijn bekend!

Ralph Hogenbirk: Viking Valley Fall

In het prachtige Noorwegen vloog droneracer Ralph Hogenbirk, ook bekend als ShaggyFPV, door de bergen en daalde hij af langs de vele watervallen. Doordat hij zijn racequad uitrustte met een actiecamera kon hij de beelden in een hoge 4K resolutie opnemen. De 29-jarige Hogenbrik is onder andere dronepiloot bij de internationale drone race competitie 'Drone Racing League' (DRL) en maakte kort geleden bekend te zijn gestopt met zijn werk als software ontwikkelaar om zich volledig op droneracing en luchtfotografie te richten.

Sander Sassen: Vakantie op Kos, Griekenland

Ik ga op reis en ik neem mee: mijn ImmersionRC Vortex 230 Mojo. Dat dacht Sander Sassen toen hij zijn koffer inpakte voor zijn vakantie naar het Griekse eiland Kos. Tijdens zijn verblijf vloog hij flink wat accu's leeg en maakte deze prachtige video. De 45-jarige Sassen zette onlangs een punt achter zijn loopbaan bij fabrikant ImmersionRC en startte zijn eigen luchtfotografiebedrijf CinePilot waarin hij adembenemende luchtopnames maakt voor zijn klanten.

Sander Coppens: IJsland

Sander Coppens maakte deze prachtige video in IJsland met zijn DJI Inspire 2 drone. Dit deed hij tijdens een 10-daagse road trip door het land. De 33-jarige Coppens uit Roosendaal is voor de derde keer genomineerd voor een Drone Award. De dronepiloot maakt de opnames onder de naam van zijn bedrijf XL Creations dat is gespecialiseerd in websites, huisstijlen, drukwerk en drone video's.

Vince Irie: Piratenschip in Turkije

Tijdens zijn trip naar Antalya, Turkije voor een wedstrijd van de Tech Drone League vloog Vince in zijn vrije tijd door de lucht om deze cinematische video op te nemen. In de video vliegt hij langs een piratenschip en duikt hij langs een waterval en een gebouw. Irie, ook wel bekend onder zijn pilotennaam Jedeye Fpv, is voor het derde jaar op rij genomineerd en is naast dronepiloot ook muzikant. Zo is hij gitarist en zanger van de band OFFSHORE en deed hij in 2013 mee aan The Voice of Holland en schopte hij het tot de liveshows.

Stemmen

Breng nu je stem uit op je favoriete video's in beide categorieën via DroneAwards.nl en maak kans om zelf een leuke prijs te winnen. Stemmen kan tot en met 30 november 2019. De prijswinnaars worden begin december bekend gemaakt. Nominaties voor Drone Awards 2019 zijn bekend!

Prijzen voor de winnaars

Naast een prachtige trofee en een eeuwige vermelding in de ere-galerij, wordt de winnaar per categorie beloond met 250 euro shoptegoed van Droneshop.nl.

Ambassadeurs

Drone Awards 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende ambassadeurs.

Nominaties voor Drone Awards 2019 zijn bekend!


2 Reacties

  1. Johan

    Ik stem op Kitesurf Heaven. De manier waar op de drone de kite volgt zijn pure skills en geeft extra dimensie aan de video!

  2. Jan de Boer

    Mijn stem gaat naar Sander Sassen, sympatieke gozer die ook nog eens prachtige videos maakt!

Plaats een reactie