Volgens geruchten heeft DJI plannen om haar iconische Phantom-serie stop te zetten. Deze geruchten komen niet uit het niets, want de Director of Public Safety Integration van DJI, Romeo Durscher, gaf in een recente podcast aan dat "de Phantom-lijn tot een einde is gekomen." Het hoger management van DJI ontkent vooralsnog dat dit waar is.

Podcast

Romeo Durscher, Director of Public Safety Integration bij DJI, verklaarde recent in een podcast van Drone Owners Network dat de DJI Phantom-lijn ten einde is gekomen. Het was een antwoord op een vraag over wanneer de Phantom 4 weer op voorraad zou zijn. Durscher benadrukte wel dat de Phantom 4 Pro RTK in productie blijft, maar een DJI Phantom 5 lijkt met dit antwoord van de baan.

Tekort aan onderdelen

Volgens DJI Communications Director Adam Lisberg gaat het echter om een 'verspreking' en is er niets aan de hand. "Vanwege een tekort aan onderdelen van een leverancier kan DJI tot nader order geen Phantom 4 Pro V2.0-drones produceren. Onze excuses voor het ongemak. We raden klanten aan om DJI's drones uit de Mavic-serie te overwegen als een alternatieve oplossing", aldus de verklaring van het bedrijf aan de website The Verge.

Mogelijk einde verhaal voor DJI Phantom-serie

DJI Phantom 5

De tegenstrijdige communicatie volgt op berichtgeving van de website Drone DJ. Zij claimen dat ze uit betrouwbare bronnen hebben vernomen dat de DJI Phantom 5 weldegelijk in productie was, maar inmiddels is geannuleerd. In 2018 lekten er nog beelden van een potentiële Phantom 5, die verwisselbare lenzen zou krijgen.

Nooit plannen

Lisberg reageert op deze geruchten met het statement dat het bedrijf nooit plannen had om de Phantom 5-drone op de markt te brengen en deze dus ook niet geannuleerd kan worden. Volgens Lisberg ging het hierbij niet om de DJI Phantom 5, maar om een speciaal model dat eenmalig aangepast was voor een specifieke zakelijke klant. Een verklaring die DJI al eerder deed.

Out of stock

Op de DJI Store zelf is de DJI Phantom 4 inmiddels al maanden niet meer op voorraad, zonder tekenen dat hij ooit terugkomt. De enige versie die nog steeds te koop is in de online winkel, is het Phantom 4 Pro RTK-model, dat duidelijk gericht is op commerciële en professionele gebruikers. Het is nu wachten tot DJI eindelijk naar buiten brengt wat men in de toekomst van plan is met de Phantom-serie -en of deze nog wel een toekomst heeft.

0 Reacties

    Plaats een reactie