8.0
MerkDJI
TypeQuadcopter
Vliegtijd28 Minuten
CameraJa
GimbalJa meer specs
Beoordeling8.0(1 reviews) lees reviews

Prijzen voor DJI Phantom 4

ShopsBeoord.elingTotaalVerzendkostenPrijsKopen
Droneshop8.0 € 1.199,00 € 0.00 € 1199.00Kopen
Bol.com7.5 € 1.199,00 € 0.00 € 1199.00Kopen
Cameranu.nl7.0 € 999,00 € 0.00 € 999.00Kopen
TopRC.nl7.0 € 1.199,00 € 0.00 € 1199.00Kopen
DroneKopenOnline.nl7.0 € 799,00 € 0.00 € 799.00Kopen

LET OP: Deze drone wordt niet meer door DJI geproduceerd. Als alternatief raden wij u de DJI Phantom 4 Pro drone aan.

Informatie over DJI Phantom 4

DJI Phantom 4 is een Ready To Fly quadcopter voorzien van GPS, unieke Auto-Follow modus en obstakel ontwijktechnologie. Dankzij de 4K Ultra-HD camera met 3-assige gimbal is het systeem bij uitstek geschikt voor luchtfotografie.

Aircraft

De Phantom 4 is voorzien van een nieuw gestroomlijnd design, dat zo is ontworpen dat het zwaartepunt dichter bij het horizontale niveau van de propellers ligt. Hierdoor scoort de Phantom 4 beter op flexibiliteit en reactiesnelheid ten opzichte van zijn voorgangers. Volgens Frank Wang, oprichter en CEO van DJI, is de Phantom 4: "The sexiest drone that DJI ever designed."

Materiaal

De body van de Phantom 4 is gemaakt van een materiaal met een magnesium kern. Deze ijzersterke kern verhoogt de stijfheid en starheid van het materiaal zonder concessies te maken op de factor gewicht.

Vliegen

De Phantom 4 beschikt over een keur aan vliegmodussen en -opties, zoals: TapFly, ActiveTrack en Sport mode.

Motoren

De drone is uitgerust met 4 vernieuwde motoren. De motoren zijn niet alleen geoptimaliseerd om efficiënter om te gaan met de accu, maar zijn ook hoger geplaatst op de uiteindes van de armen. Hierdoor komen de propellers niet in beeld als de drone snelheid maakt en als het ware naar voren leunt.

Propellers

De Phantom 4 is uitgerust met nieuwe 'Push-and-Release'-propellers, die je nog sneller monteert op de motoren. Een propeller maak je vast met een simpele druk en korte draai in plaats van iedere propeller te moeten vastdraaien.

GPS

De drone is voorzien van Global Positioning System (GPS) technologie. Dankzij GPS kan de Phantom 4 drone exacte bepalen waar hij vliegt en is hij in staat om vooraf uitgestippelde vliegroutes te volgen. Ook kan de drone hierdoor op een vaste locatie zweven. Deze hover-mogelijkheid biedt met name voor luchtfotografie uitkomst.

Return To Home

Dankzij de GPS-technologie is de Phantom 4 drone in staat om terug te keren naar zijn vertrekpunt. Met een druk op de knop zal de drone automatisch landen op de plek waar de quadcopter op steeg.

Extra camera's en sensoren

Naast de 4K Ultra-HD videocamera is de DJI Phantom 4 uitgerust met drie extra camera's - 2 aan de voorkant en 1 aan de onderkant. Ook is de quadcopter uitgerust met twee ultra-sonische sensoren.

Auto Follow

De drone heeft een Follow Me-modus waardoor de drone een (bewegend) object kan volgen op basis van 3D object-herkenning. In tegenstelling tot concurrurende modellen zoals 3DR Solo, Typhoon H en XIRO Xplorer 2, gebruikt DJI objectherkenning om een bewegend object te herkennen in plaats van het GPS-signaal van een smartphone. Hierdoor kan de drone het object niet alleen exact volgen, maar kan de camera ook gericht blijven op het object. Met deze nieuwe techniek laat DJI haar competitie wederom ver achter zich.

Watch me

De drone heeft een Watch Me-modus waardoor de camera gericht blijft op een object. Ook al beweegt de drone in een richting de camera blijft gericht op het ingestelde object.

Obstacle Sensing System

De drone is uitgerust met de laatste obstakel-ontwijktechnologie. Via de ingebouwde sensoren is de drone in staat om zijn omgeving te verkennen en te reageren op obstakels op de route. Met name voor 'Auto-Follow' en 'Return-To-Home' mode is deze techniek een must, want anders is de kans groot dat de drone op zijn automatische missie crasht tegen een boom, rots of gebouw.

Accu

De Phantom 4 wordt geleverd inclusief een groot accu-pack. De 5350mah 4S LiPo accu staat garant voor extra lang vliegplezier. Bij de juiste omstandigheden vlieg je volgens DJI zo'n 28 minuten met een volle accu.

Extra accu

Koop altijd een extra accu voor je drone. De accu van de Phantom 4 is heel makkelijk te vervangen als deze leeg is. Door op locatie je accu te verwisselen verdubbel je de lengte van je vliegplezier eenvoudig.

Opladen

Ga altijd zorgvuldig om met het opladen van de accu. Dit is niet alleen goed voor de levensduur van de accu, maar ook extra veilig. Laat een oplader met accu nooit onbeheerd achter i.v.m. mogelijk brandgevaar.

Remote Controller

DJI Phantom 4 wordt geleverd inclusief 2.4 Ghz Remote Controller. Alle controls van de Phantom 4 kunnen geheel naar eigen wens worden geconfigureerd die overeenkomen met jouw vliegstijl; zowel de functies van de knoppen als de intensiteit van de control-stick bewegingen.

Voeding Remote Controller

De Remote Controller wordt gevoed door een oplaadbare 6000 mAh 2S LiPo accu. Dit betekent geen losse AA batterijen kopen voor je afstandsbediening, maar gewoonweg opladen.

Smartphone

De afstandsbediening kan worden voorzien van smartphone/tablet mount zodat je je smartphone op je Remote Controller kunt vast maken. Via je mobiele apparaat en de DJI GO app kun je de vlucht in First Person View (FPV) meekijken. De app is beschikbaar voor alle Apple iOS apparaten, zoals iPhones en iPads. De DJI GO app is ook beschikbaar in de Google Play store voor Android apparaten zoals Android smartphones en Android tablets.

Camera

Maak zelf de mooiste foto- en video-opnames met de Phantom 4 drone vanuit de lucht. De Phantom 4 is net als zijn voorgangers uitgerust met een 4K Ultra-HD camera.

Foto

DJI Phantom 4 maakt luchtfoto's van 12 megapixel. De foto's kunnen worden opgeslagen als JPG, maar ook als DNG/RAW. Met name laatstgenoemd bestandsformaat biedt extra mogelijkheden voor nabewerking door professionele fotografen via programma's als Adobe Photoshop en Lightroom.

Video

De camera van de Phantom 4 registreert video in 4K Ultra-HD met 30fps en 1080p Full HD met 120fps.

Opslag

Opgenomen camerabeelden worden opgeslagen op een MicroSD-geheugenkaart en staan dus razendsnel op je computer. Een MicroSD-geheugenkaart kan maar liefst tot 64 GB aan foto's en video's bewaren.

Gimbal

De Phantom 4 is uitgerust met een vernieuwde 3-assige gimbal. De gimbal zorgt ervoor de camera altijd in dezelfde positie blijft hangen, ook al beweegt de drone door verplaatsing of door de wind. Dankzij de gimbal kun je uiterst stabiele beelden maken en heb je alles in huis voor professionele luchtopnames. De gimbal van de Phantom 4 is met behulp van een metaal U-frame geïntegreerd in het ontwerp van de body wat niet alleen zorgt voor een betere look, maar ook voor een betere stabilisatie.

Gimbal Control Unit

De bewegingen van de gimbal worden gecontroleerd door een Gimbal Control Unit, welke in constante communicatie staat met de Gimbal Inertial Measurement Unit en Phantom 4’s Flight Controller. Op deze manier kan de gimbal zich voorbereiden op acties nog voordat ze werkelijk plaats vinden.

FPV

Met DJI's Phantom 4 kun je in First Person View (FPV)-view live meekijken met de camerabeelden tijdens de vlucht van de drone. Met de geïntegreerde Lightbridge technologie heb je in 720p HD kwaliteit een reikwijdte tot wel 5 kilometer!

Automatische registratie van vluchtgegevens

DJI Phantom 4 registreert zelf alle informatie van eerdere vliegroutes. Het systeem registreert de complete vliegroute, tijd, afstand, locatie en snelheid. Op deze manier kun je een eerdere vliegroute afspelen en zelfs je control-stick-bewegingen controleren van eerdere vluchten.

Beginners

DJI Phantom 4 beschikt over een speciale 'Beginner Mode' voor beginnende dronepiloten. Dankzij beperkingen in hoogte en afstand kunnen beginnende piloten via deze beginnersmodus vertrouwen opbouwen in het vliegen met de Phantom 4 drone. Naarmate het vertrouwen van de piloot toeneemt kan de maximale hoogte en afstand worden vergroot. Deze functie maakt de Phantom 4 ook een uitermate geschikt systeem voor beginners.

Regelgeving

Zorg dat je ten alle tijden op de hoogte bent van de regelgeving in het gebied of land waar je vliegt. Vlieg je in Nederland, bekijk de regelgeving omtrent het veilig vliegen met drones. Naast de beheersing en toepassing van de regels ben je als dronepiloot ook verplicht op de hoogte te zijn van de actuele No Fly Zones. Gebruik je verstand, bereid je goed voor en vlieg altijd veilig met drones.

Drones

Via de drone vergelijker op DRONES.nl vergelijk je eenvoudig verschillende drones op basis van specificaties en prijzen.

Natuurlijk kun je ook professionele quadcopters zoals DJI Inspire 1 en DJI Spreading Wings vergelijken met alle populaire drones, zoals: DJI Phantom 3 Professional, 3DR Solo, Yuneec Typhoon H en vele andere drones.

Ook FPV racing drones vind je in het overzicht met drones. Bekijk de specificaties van snelheidsmonsters zoals: TBS Vendetta, ImmersionRC Vortex, Walkera Furious 320 en andere FPV racers.

Top drones

Sitemap

[message]

Close