Frank Wang is de oprichter en CEO van het Chinese technologiebedrijf Da-Jiang Innovations Science and Technology Co - beter bekend als DJI - de grootste fabrikant van consumentendrones ter wereld.

Nummer 1

DJI beweert meer dan 50% van de wereldwijde vraag aan drones te leveren aan de commerciële en industriële sector. Volgens China's officiële Xinhua News Agency, heeft DJI echter een aandeel van bijna 70% van de wereldwijde dronemarkt, een verbazingwekkende prestatie voor een bedrijf dat slechts acht jaar geleden is opgericht. Van de 129 bedrijven in Amerika die bevoegd zijn om drones te gebruiken, gebruiken maar liefst 61 van hen DJI, terwijl meer dan 400 van de 695 Amerikaanse bedrijven nog steeds in afwachting van goedkeuring zijn om ook de producten van het bedrijf te kunnen gebruiken. dji-phantom-3-release-productdji-phantom-3-release-product

Grote publiek

DJI's best verkochte modellen komen uit de Phantom-serie. Vol trots lanceerde het bedrijf onlangs het nieuwste model uit haar succesvolle reeks: Phantom 3. Oprichter Frank Wang zegt dat zijn bedrijf het eerste bedrijf is dat deze militaire-grade technologie beschikbaar maakt voor het publiek.

Wereldwijd

Het bedrijf heeft in de afgelopen drie jaar haar omzet met 7900% zien groeien en had vorig jaar een omzet van circa $ 500 miljoen, een cijfer dat DJI naar verwachting dit jaar gaat verdubbelen. DJI heeft nu bijna 1.000 werknemers, met kantoren in Shenzen, Hong Kong, Los Angeles, Rotterdam, Tokio en Kobe. frank-wang-minister-president-mark-rutte-nederlandfrank-wang-minister-president-mark-rutte-nederland

Bedrijf

Een miljardair op 35 jarige leeftijd. Frank Wang werd geboren in 1980 in Hangzhou en studeerde af aan de Hangzhou Foreign Language School in 1999. Hij studeerde vervolgens aan de East China Normal University in Shanghai, maar stopte na het verliezen van zijn interesse om uiteindelijk in 2003 over te schakelen op computer-engineering aan de Universiteit van Hong Kong van Wetenschap en Technologie.

Robotica

Het was daar waar Wang een interesse ontwikkelde in robotica. In 2004 was hij winnaar van een robot wedstrijd met meer dan 500 universitaire studenten in Hong Kong. Hij won uiteindelijk de derde plaats in de regio Azië-Pacific. Het succes zorgde ervoor dat Wang steeds meer geïnteresseerd werd in robotica, het veld waar hij gelooft dat hij "zijn echte ik" heeft gevonden.

Droom

"Ik was een model liefhebber, maar mijn vliegtuigen crashte vaak", zei Wang. "Dus het was mijn droom om deze technologie te ontwikkelen."frank-wang-minister-president-mark-rutte-dji-inspire-1frank-wang-minister-president-mark-rutte-dji-inspire-1

Trage start

Vanwege een familie kwestie werd Wang echter gedwongen om zijn droom om te gaan studeren in de Verenigde Staten op te geven. Na zijn afstuderen in 2006 besloot hij om geld te lenen voor het starten van zijn eigen bedrijf. Hij leende HK $ 2.000.000 ($ 258.000) van vrienden om DJI te starten in Shenzhen, China. Het bedrijf worstelde in de eerste twee jaar, toen ook de meeste van zijn founding partners hem verlieten, maar begon snel te groeien na deze enigszins trage start.

Made in China

Wang, die zegt dat Apple mede-oprichter Steve Jobs zijn rolmodel is, is erop gebrand om de gemeenschappelijke perceptie te veranderen dat "Made in China" goedkope producten betekent. In een interview met de Wall Street Journal, zei Wang vol trots dat DJI het voortouw heeft genomen sinds het begin van de industrie en haar positie heeft weten te behouden door te profiteren van China's productiemiddelen en high-volume productie om kostenvoordelen te bereiken.

Achterblijven

"Chinese bedrijven doen het steeds beter in de rest van de wereld. Tot op heden bleven ze vaak achter, maar vandaag de dag doen steeds meer en meer Chinese bedrijven het erg goed, denk aan Huawei, Tencent en Alibaba," zegt Wang. "Ik denk, later, zullen meer Chinese bedrijven internationaal gaan en zal dit imago geleidelijk veranderen."frank-wang-minister-president-mark-ruttefrank-wang-minister-president-mark-rutte

Miljardair

Een uitgelekt rapport heeft aangegeven dat DJI op zoek is naar geld tegen een 10 miljard dollar waardering, waardoor het de waarde van het meest waardevolle drone bedrijf in de wereld flink zou verhogen. Hoewel het onduidelijk is hoeveel het bedrijf van plan is op te halen, zijn volgens bronnen de besprekingen van de financiering in een vergevorderd stadium en omvatten Silicon Valley-venture bedrijven zoals Accel Partners en Kleiner Perkins Caufield & Byers.

Toekomst

Wat de toekomst van de DJI betreft, zegt Wang dat hij door zal gaan om zijn droom te verwezenlijken om een product te maken waarvan iedereen kan genieten, terwijl tegelijkertijd de uitbreiding van haar activiteiten naar andere gebieden, zoals landbouw en industrie zal plaats vinden.

Toekomst

"De komende vijf tot tien jaar zal een zeer spannende periode voor de onbemande vliegtuigen zijn en ik kijk uit naar de toekomst." zei hij. minister-president-mark-rutte-vliegt-inspire-1-droneminister-president-mark-rutte-vliegt-inspire-1-drone Eind maart bracht Minister President Mark Rutte een bezoek aan de Chinese drone fabrikant DJI. Onder leiding van Frank Wang kreeg Rutte een rondleiding en heeft hij zelfs gevlogen met een DJI Inspire 1 drone.

0 Reacties

    Plaats een reactie