DJI, 's werelds grootste fabrikant van consumenten-drones, is op zoek naar investeerders die mee willen doen in een financieringsronde waarin het bedrijf wordt gewaardeerd op een bedrag van maar liefst 10 miljar dollar. Dit hebben drie bronnen bevestigd aan het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes.

Financieringsronde

Hoeveel geld de Chinese fabrikant wil ophalen in deze financieringsronde is tot op heden onduidelijk en ook de woordvoerder van DJI gaf nog geen commentaar over het gerucht. Volgens de anonieme bronnen zijn de plannen voor de investeringen in een ver gevorderd stadium.

Marktleider

Met een waardering van 10 miljard dollar is DJI de belangrijkste consumenten drone fabrikant ter wereld. Op basis van deze waardering is de waarde van het Chinese bedrijf een stuk hoger dan haar Amerikaanse concurrent 3D Robotics. Laatstgenoemde haalde tijdens een financieringsronde in februari nog een bedrag op van 50 miljoen dollar. dji-phantom-3-3d-robotics-solodji-phantom-3-3d-robotics-solo

Nieuwste model

Beide bedrijven zijn in strijd om hét merk te worden op het gebied van consumenten drones. Vorige week onthulde DJI haar nieuwste model quadcopter voor de consumentenmarkt: Phantom 3. Afgelopen maandag toonde 3D Robotics haar nieuwe Solo drone. Beide drones zijn gericht op het gebruik door consumenten en doen nauwelijks voor elkaar onder.

Omzet

In 2014 werd de omzet van DJI geschat op zo'n 500 miljoen dollar, een bedrag dat wellicht dit jaar verdubbeld kan worden. In een recentelijk interview met Forbes wilde Chris Anderson, CEO van 3D Robotics, geen uitspraken doen over de omzet van zijn bedrijf, maar bevestigde hij dat zijn Chinese concurrent absolute marktleider is op het gebied van het aantal verkochte drones. Onlangs schatte de BBC dat 3D Robotics dit jaar waarschijnlijk een omzet van 50 miljoen dollar zou behalen. frank-wang-ceo-dji-founderfrank-wang-ceo-dji-founder

CEO DJI

Sinds de oprichting in 2006 door Frank Wang is DJI uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 3.000 werknemers. Wanneer de eerder besproken financieringsronde plaats zal vinden, zal CEO Wang in een klap miljardair zijn. Wang treedt zelden op de voorgrond, geeft zelden interviews en was ook niet aanwezig tijdens de presentatie van de nieuwe Phantom 3 in New York, Londen of München. dji-professional-dronesdji-professional-drones

Drones voor professionals

Naast consumenten-drones produceert DJI ook high-end drones voor de professionele markt. Met modellen als Inspire 1, Spreading Wings S800 EVO en Spreading Wings S1000 richt de Chinese fabrikant zich ook op professionele luchtfotografen.

China

Indien de financieringsronde succesvol wordt afgerond is DJI het laatste Chinese bedrijf dat een bedrag ophaalt tegen een waardering van 11 cijfers. In december haalde smartphone producent Xiaomi 1,1 miljard op tegen een waardering van 45 miljard dollar.

2 Reacties

  1. B.Dekker

    Morgen toch maar even mijn bank bellen... :-)

  2. Marcus

    Terecht! Goed spul! Nog steeds erg blij met mijn apparaatje!

Plaats een reactie