Vandaag presenteerde de Amerikaanse drone fabrikant hun nieuwe drone genaamd: “Solo”. De smart drone beloofd een drone te worden die volledig autonoom kan vliegen waardoor jij je kunt focussen op het maken van foto’s en video’s. De drone is speciaal ontwikkeld voor het gebruik van de GoPro waardoor je nog meer uit je camera kunt halen. 3d-robotics-solo-drone-quadcopter-gimbal-2015.

Specificaties

De 3D Robotics Solo drone vliegt op een volle accu zo’n 25 minuten en vliegt met de Solo Gimbal en camera ongeveer 20 minuten. De Solo haalt een topsnelheid van 88 km/h en weegt met Solo Gimbal en GoPro 1750 gram. De accu is een 14.8 V LiPo accu van 5200 mAh.

Controller

De meegeleverde controller is nog slimmer dan de meeste drones. Met een 1 GHz processor krijg je met de controller de volledige controle over de drone en camera. De controller is gebaseerd op de controllers die wij kennen van onder meer de Xbox en Playstation spelcomputers. De controller beschikt over verschillende handige knoppen om onder andere de automatisch op te stijgen en te landen, terug te keren naar home-point en een pauze knop. controller-3dr-robotics-smart-drone-quadcoptercontroller-3dr-robotics-smart-drone-quadcopter

Complete camera controle

De controller is specifiek ontwikkeld voor lucht fotografie en laat je beelden maken als een pro vanaf het eerste moment. Kantel gemakkelijk de camera en stel de snelheid in, maak een foto en start of stop het opnemen met de GoPro tijdens de vlucht. Het kristal heldere HD beeld wordt direct gestreamd naar je mobiele apparaat die gemonteerd zit aan de controller.

WiFi en HDMI

De controller beschikt over WiFi waardoor je continu verbonden blijft met een netwerk en een ingebouwde HDMI poort waarmee je het beeld van de GoPro live in HD kunt uitzenden. Hierdoor zend je beelden uit naar elk scherm wat je je maar kan voorstellen zonder verlies van kwaliteit. controller-3dr-robotics-knoppen-camera-goprocontroller-3dr-robotics-knoppen-camera-gopro

Pauze knop

Voor het geval dat je het ooit nodig hebt, beschikt de controller over een pauze knop waarmee je de 3D Robotics Solo direct in de lucht stil kunt laten zweven. Op het scherm is te zien wanneer er iets mis gaat tijdens de vlucht zodat je snel kunt ingrijpen. De controller is ook de ‘zwarte doos’ van de drone. Tijdens de vlucht wordt belangrijke data verwerkt en direct opgeslagen op het interne geheugen tot wel 20 keer per seconde.

Solo Gimbal

De 3-assige gimbal zorgt voor een strak beeld met een afwijking van nog geen 0.1 graden. 3D Robotics heeft samen gewerkt met GoPro om ervoor te zorgen dat je tijdens de vlucht de instellingen van de GoPro kunt wijzigen. Je kunt onder andere het starten en stoppen van opnemen regelen waardoor je nooit teveel beelden maakt. Dit bespaart een hoop tijd en energie tijdens de montage van jouw drone video’s. De Solo Gimbal laadt zelfs je GoPro op zodat je nooit zonder stroom zit tijdens de vlucht. solo-gimbal-3dr-3d-robotics-drone-quadcoptersolo-gimbal-3dr-3d-robotics-drone-quadcopter

Perfecte shots

Door de verschillende standen kun je met de Solo Gimbal de perfecte shots maken. De follow-me functie houdt de gimbal jou in de gaten zodat jij altijd in beeld blijft. De selfie modus zorgt ervoor dat jij continu in het midden van de shot blijft. Met de orbit modus laat je de 3D Robotics solo om een gebouw heen vliegen en zorgt de gimbal dat je de perfecte video krijgt. Met de cablecam modus vliegt de drone van A naar B en maakt hij onderweg de perfecte shots. controller-3dr-robotics-smart-drone-quadcopter-smartphone-appcontroller-3dr-robotics-smart-drone-quadcopter-smartphone-app

Solo App

De Solo App biedt de gebruiker een ervaring die nooit eerder gezien is bij drones. Een simpele gestroomlijnde mobiele interface ontwikkeld voor lucht fotografie. Via de app zijn de vlucht modus in te stellen en kunnen gemaakte beelden direct opgeslagen worden op je mobiele apparaat. controller-app-drone-smartphone-3d-robotics-solo-quadcoptercontroller-app-drone-smartphone-3d-robotics-solo-quadcopter

Toekomst

De ontwikkeling van de 3D Robotics Solo drone is niet gericht op drones van deze tijd, maar biedt toekomstige mogelijkheden en laat de drone zich aanpassen aan zijn tijd. Zo hoef je de drone na een half jaar niet te vervangen voor een nieuwe maar kun je de drone gemakkelijk voorzien van toekomstige upgrades.

Prijs

De prijs van de 3D Robotics Solo zonder GoPro bedraagt 1000 dollar (946 euro) en is daarmee iets duurder dan de 3D Robotics Iris+ drone. Voor deze prijs ontvang je de drone inclusief gimbal, controller, extra propellers en de accu.

5 Reacties

 1. FlyHigh020

  Misschien 3DR zelf even benaderen? :-)

 2. Carl vanderhulst

  Ben al lang op zoek naar een verdeler van 3DR , Belgie of Nederland. Nog niet gelukt, weten jullie een adres ?

 3. Marc

  Vet dingetje hoor!

 4. Gerrit

  Ik twijfel nog tussen de Solo en de nieuwe Yuneec Q500 4k

 5. michal

  Ik heb een iphone 5 en de ipad air. Als de Solo app niet geschikt is voor de iphone 5 moet ik dus ook een ipad (mini) of een iphone 5s of 6 kopen voor de app. (De DJI Pilot app werk namelijk ook niet op de iphone 5.)

Plaats een reactie