Het samenwerkingsverband Geenport Noord-Holland Noord wil een Agri Drone-centrum opzetten. De project wordt speciaal ontwikkeld voor agrariërs die een drone willen gebruiken. Het project staat nog in de kinderschoenen.

Agri Drone-centrum

Het gebruik van drones in de landbouw kan voor agrariërs veel geld en tijd besparen. Daarom heeft het samenwerkingsverband Greenport Noord-Holland Noord plannen om een Agri Drone-centrum op te zetten.

Kinderschoenen

Coördinator Carolina Deelen van Greenport geeft aan dat het project nog in de kinderschoenen staat. "We gaan eerst kennis verzamelen. Deskundigen nodigen wij hierbij van harte uit om te reageren. In het Agri Drone-centrum moeten kennis, techniek en praktijk samen komen en elkaar versterken."

Greenpoort Noord-Holland Noord heeft plannen voor Agri Drone-centrum

Landbouwdrone

DJI heeft in 2015 hun eerste landbouwdrone uitgebracht met de naam Agras MG-1. Inmiddels heeft de fabrikant al een Agras MG-1S die vorig jaar voor het eerst in Europa getest werd. In de Firestarters documentaire van Discovory uit 2014, legt agrariër Jacob van de Borne uit wat een drone voor zijn werk oplevert.

Bron: Agri Holland

0 Reacties

    Plaats een reactie