In Oost-Vlaanderen is deze week voor het eerst een test uitgevoerd met DJI's landbouwdrone MG-1S. De drone is voorzien van een sproeisysteem om gewassen te besproeien. Op dit moment is het nog verboden om velden met een drone te besproeien.

Testen

De techniek om gewassen met drones te besproeien is er al, maar de wetgeving laat nog even op zich wachten. Logisch ook, want eerst moet er natuurlijk getest worden om te kijken of de applicatie veilig toegepast kan worden.

Eerste test met MG-1S landbouwdrone in Europa

Besproeien met drone

In Oost-Vlaanderen is voor het eerst op Europese bodem een test uitgevoerd met een drone die in staat is gewassen te besproeien. De DJI MG-1S is voorzien van een geavanceerd sproeisysteem en een reservoir met een inhoud van 10 liter. Voor de test wordt dit reservoir enkel gevuld met water, maar kan bij toepassing ook gebruikt worden met speciale gifstoffen.

Milieuvriendelijker

Door een drone te gebruiken op de exacte plaats waar gifstoffen nodig zijn om ziektes te bestrijden, hoeven er veel minder gifstoffen gebruikt te worden. Hierdoor wordt de landbouw milieuvriendelijker.

0 Reacties

    Plaats een reactie