Drones zijn een uitkomst als gereedschap in de landbouw. Een drone kan namelijk sneller en beter gewassen besproeien dan de mens. Daarom borduurt DJI voort op het succes van de MG-1 en komt nu met de MG-1S landbouwdrone.

Landbouwdrone

DJI kondigde vandaag de nieuwe DJI MG-1S landbouwdrone aan. De drone kan gebruikt worden om gewas te besproeien met vloeistoffen om zo de groei te bevorderen. De drone is in staat om in één dag een stuk grond van 65 tot 80 hectare te besproeien.

Upgrade

In november 2015 kondigde DJI de eerste versie landbouwdrone aan met de naam MG-1. Deze landbouwdrone heeft nu een upgrade gekregen waardoor hij nog beter in staat is om het gewas te besproeien.

Sensoren

De DJI MG-1S is voorzien van drie neerwaardse sensoren die precies de afstand tot de het gewas meet. Hierdoor blijft de drone continu op dezelfde afstand tot het gewas en dit bevordert het resultaat van de besproeiing.

DJI kondigt vernieuwde MG-1S landbouwdrone aan

Juiste hoeveelheid

De DJI MG-1S heeft 4 sproeiers die onafhankelijk van elkaar vloeistof kunnen spuiten. Hierdoor sproeit de DJI MG-1S altijd de juiste hoeveelheid, ook wanneer de drone van snelheid verandert.

Onderhoud

Naast het sproei mechanisme is de drone zelf ook geoptimaliseerd. De armen kunnen eenvoudiger gedemonteerd worden waardoor de drone gemakkelijk te reinigen en onderhouden is.

DJI kondigt vernieuwde MG-1S landbouwdrone aan

Besparing

Dankzij de DJI MG-1S kan een boer veel tijd en geld besparen. Een normaal persoon kan in een hele dag 0.65 hectare van een veld besproeien. De DJI MG-1S kan dit binnen slechts twee minuten. Daarbij haalt de spray ook gemakkelijk de onderkant van de plant en de onderkant van de bladeren.

1 Reacties

  1. Robert Schilder

    http://newbabylon3.nl/bouwsteen-landbouw-dji-landbouw-drones/ New Babylon 3 is een zienswijze op het leven zoals dat in de toekomst in West-Zeeuws-Vlaanderen en de regio zou kunnen ontstaan. Beste, Zoals u zie hebben wij uw website doorgelinkt naar ons blog over de toekomst van Zeeuws-Vlaanderen. Hetzelfde hebben we gedaan naar FB, Twitter en LinkedIn. Graag willen wij u toestemming vragen de foto, zoals gebruikt in het blog, te mogen reproduceren in een plaatselijke uitgave. Vanzelfsprekend zullen we ook daar uw naam vermelden. met vriendelijke groet, Robert Schilder (pr en social media voor New babylon 3) robertschilder@gmail.com

Plaats een reactie