De Chinese drone fabrikant DJI is al marktleider op het gebied van consumenten drones en professionele camera drones, maar richt nu zijn pijlen ook op de voorziening van landbouwdrones. Met de hulp van de DJI Agras MG-1 octocopter kunnen boeren gemakkelijk hun gewassen bespuiten. dji-mg-1-octocopter-drone-farming-landbouw-gewas-bespuiten-2015.

Landbouwvoertuig

Met het landbouwvoertuig van de toekomst kan een boer zo'n 4 hectare per uur bespuiten. De DJI Afras MG-1 octocopter beschikt over een tank met een maximale inhoud van zo'n 10 liter. Volgens DJI is het bespuiten van gewassen met een drone veertig keer efficiënter dan handmatig bespuiten door een mens. Met speciale radar systemen weer de drone wat de afstand tot de grond is waardoor hij altijd vanaf de perfecte afstand het gewas besproeit. De drone kan handmatig bestuurd worden, maar het is ook mogelijk om hem autonoom te laten vliegen. dji-mg-1-octocopter-drone-farming-landbouw-gewas-bespuiten-27-11-2015dji-mg-1-octocopter-drone-farming-landbouw-gewas-bespuiten-27-11-2015

Octocopter

De enorme octocopter weegt zo'n 22 kilogram en haalt een maximale snelheid van ongeveer 30 kilometer per uur. De body van de drone is water en stofbestendig en is in alle weersomstandigheden in te zetten. De Agras MG-1 kost 14.000 euro en wordt in eerste instantie alleen in China en Zuid-Korea uitgebracht.

Video

Bekijk hieronder de video van de DJI Agras MG-1 octocopter.

1 Reacties

  1. Harm

    Die zou ik ook wel willen voor bij ons op de akker

Plaats een reactie