De uitreiking van de Drone van het Jaar 2018 award komt steeds dichterbij. Daarom zetten wij deze maand elke week een van de genomineerde drones in de spotlight. Deze keer nemen we de DJI Mavic Air onder de loep.

Drone van het Jaar 2018 nominatie

De DJI Mavic Air is één van de populairste drones van het jaar en in de running voor de titel Drone van het Jaar 2018. Vergeleken met de DJI Phantom 4 springt het compacte design meteen in het oog en daar offert de Mavic Air bijzonder weinig voor op. Met de 4k ultra HD camera schiet je prachtige beelden en ook het bereik en de accu laten weinig te wensen over.

Design

Wat je in het begin zal verbazen bij de DJI Mavic Air is hoe compact deze drone is. De armen van deze drone zijn namelijk volledig in te te klappen. Ingeklapt is de Mavic Air zelfs nog kleiner dan de DJI Spark! De drone stop je hierdoor met gemak in je tas: ideaal voor op vakantie. Eenmaal uitgeklapt is de Mavic Air strak en aerodynamisch vormgegeven. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgt er ook voor dat de drone uiteindelijk een snelheid kan halen van wel 68 kilometer per uur.

X-factor: Obstakels ontwijken

Dé onderscheidende eigenschap van de DJI Mavic Air is de geavanceerde manier waarop hij obstakels detecteert. Hij heeft sensoren aan de voorkant, onderkant én achterkant. Uniek hierbij is dat de drone niet alleen snapt dat hij moet stoppen, maar ook 'begrijpt' dat hij om het obstakel heen kan vliegen. Met name dat laatste is erg handig wanneer je met de Mavic Air bijvoorbeeld foto's en video's gaat maken in een beboste omgeving. De sensoren verzekeren dan dat je na afloop geen boomschors op je propellers vindt.

Drone van het Jaar 2018 nominatie: DJI Mavic Air

Camera

Vliegen in zo'n beboste omgeving is zeker geen slecht idee, want met de 4k ultra HD camera van de DJI Mavic Air maak je prachtige natuurfoto's. Dit komt doordat de camera van de Mavic Air bevestigd is aan de drone met een 3-assige mechanische gimbal. Deze gimbal zorgt ervoor dat de camera altijd in dezelfde positie blijft ook al beweegt de drone zelf. Dat resulteert in stabiele beelden die de haarscherpe fotokwaliteit recht aan doen.

Video

Erg indrukwekkend is dat de DJI Mavic Air kan filmen met 120 frames per seconde in 1080p met een bitrate tot wel 100Mbit/s. Dat is vergelijkbaar met de DJI Phantom 4 Pro, die toch al snel het dubbele kost! Een leuk detail is ook dat de Mavic Air een ingebouwd geheugen heeft van 8 gigabyte. Handig voor als je op vakantie je geheugenkaartje bent vergeten en toch snel wat beelden wil schieten van het landschap.

Extra

Een toffe extra van de DJI Mavic Air is de Asteroid Quickshot-functie. Hierbij vliegt de Mavic Air de hoog lucht in en eenmaal ver genoeg van de piloot verwijderd gaat de camera aan de slag. Het resultaat is een spectaculaire panoramafoto én video in 360 graden. Dit maakt als het ware een wereldbol van de plek waar je staat, wat er erg gaaf uitziet.

Drone van het Jaar 2018 nominatie: DJI Mavic Air

Reviews

De DJI Mavic Air is door diverse websites gereviewed waaronder:

Specificaties

  • Beeldkwaliteit: 4k bij 30 frames per seconde
  • Maximale vliegtijd: 21 minuten (effectief iets meer dan 15 minuten)
  • Duur opladen batterij: +/- 1 uur
  • Maximale snelheid: 68 km/h
  • Gewicht: 430 gram
  • Intern geheugen: 8 GB

Drone van het Jaar 2018 verkiezing

Naast de Ryze Tech Tello zijn ook de DJI Mavic Air, DJI Spark en de Parrot Bebop 2 Power genomineerd. Welke van deze drones is jouw favoriet? Breng nu je stem uit op de website van Drone van het Jaar!

DJI Mavic Air video's

Bekijk hieronder drie video's gemaakt met de DJI Mavic Air, waaronder een demonstratie van de 360 graden Asteroid.

0 Reacties

    Plaats een reactie