Er is een foto gelekt van de opvolger van DJI's populaire Mavic Pro: Mavic 2.

Mavic 2

Zoals je op de foto kunt zien is de drone voorzien van de naam 'Mavic 2' en dus niet 'Mavic Pro 2'. Dit zou kunnen betekenen dat DJI wellicht twee versies uitbrengt. Ook de verschillende gimbal-camera-modules - zoals zichtbaar op de foto - zou dit kunnen onderstrepen.

Drone

De nieuwe Mavic 2 drone is slanker en aerodynamischer dan zijn voorganger, iets wat we altijd al hadden verwacht. Tegelijkertijd is de drone erg herkenbaar als een DJI Mavic Pro. Dezelfde kleur, dezelfde vorm en hetzelfde vouwmechanisme. De accu is bovenop en naar achteren gemonteerd. Vergelijkbaar met de huidige Mavic Pro en niet zoals de Mavic Air.

Foto gelekt van DJI Mavic 2 drone

Mavic Pro 2?

De drone op de foto is voorzien van de tekst 'Mavic 2' en dit zou kunnen betekenen dat er wellicht nog een 'Mavic Pro 2' bestaat. De armen van de huidige Mavic Pro zijn voorzien van goudkleurige banden op de armen, maar de Mavic 2 op de foto heeft zilverkleurige banden. Ook dit detail kan duiden op het feit dat de Mavic Pro 2 voorzien zal zijn van gouden details.

Gimbal camera

De Mavic 2 lijkt ook een verwijderbare gimbal camera te hebben, zoals de GoPro Karma. Als je goed naar de afbeelding kijkt, lijkt het erop dat de beugel gewoon in de drone kan glijden en dus ook afzonderlijk kan worden gebruikt. Aan de linkerkant, op de tafel, zie je de tweede gimbal met een aanzienlijk kleinere camera. Ook lijkt de gimbal veel steviger en duurzamer te zijn dan de gimbal camera die je kent van de Mavic Pro.

Motoren

De motoren van de Mavic 2 lijken een slag groter te zijn dan de motoren van de huidige Mavic Pro.

Foto gelekt van DJI Mavic 2 drone

Propellers

De propellers op de foto hebben hetzelfde ontwerp als de reguliere DJI propellers en niet zoals de 'Low Noise' propellers welke we kennen van de Mavic Pro Platinum en Phantom 4 Pro V2.0.

Sensoren

Zoals je kunt zien op de foto is de Mavic 2 uitgerust met sensoren aan de voorkant en zijkant van de drone. Het is erg aannemelijk dat de drone aan de onderkant ook voorzien is van sensoren. Er lijken geen sensoren aan de bovenkant te zitten van het nieuwe model.

Release event

Het is nog onduidelijk wanneer DJI de Mavic 2 zal presenteren. Aanvankelijk zou DJI een release-event houden in New York op 18 juli 2018, maar afgelopen week meldde de dronefabrikant dat het event uitgesteld gaat worden. Tot op heden is er nog geen nieuwe datum bekend.

0 Reacties

    Plaats een reactie