GoPro heeft vandaag bekend gemaakt te stoppen met de productie van drones. De GoPro Karma is de eerste en tevens laatste drone die het Amerikaanse bedrijf op de markt zal brengen.

Ontslagen

Eerder deze week kwam het nieuws al naar buiten dat GoPro 200 tot 300 werknemers op korte termijn zal ontslaan. Aan de vooravond van de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas maakte het bedrijf ook nog eens bekend te stoppen met haar drone-activiteiten.

GoPro stopt met drones

Karma drone

In september 2016 introduceerde GoPro haar Karma drone, maar het product was allesbehalve klaar voor het grote publiek. Na een vertraagde lancering bleek dat vele Karma drones spontaan uit de lucht konden vallen vanwege een defect aan de accu, besloot GoPro alle Karma drones terug te roepen naar de fabriek.

Concurrentie

Buiten het defect aan de accu bleek de Karma drone ook niet opgewassen tegen de concurrentie. De Chinese dronefabrikant DJI introduceerde in hetzelfde kwartaal haar DJI Mavic Pro drone, net als de Karma een drone in dezelfde prijsklasse maar met aanzienlijk betere specificaties.

GoPro stopt met drones

Stoppen

Vandaag, tijdens de bekendmaking van de vierde kwartaalcijfers van 2017, kondigde GoPro aan te stoppen met de productie van drones. De Karma is GoPro’s eerste, maar tevens de laatste drone die het Amerikaanse bedrijf zal uitbrengen.

Toekomst

In een verklaring zei CEO Nicholas Woodman dat GoPro alles zal doen om het roer te keren. Woodman zei dat de nieuwe hard- en software-plannen van het bedrijf, in combinatie met lagere bedrijfskosten, GoPro in staat zou stellen terug te keren naar winstgevendheid en groei in de tweede helft van 2018. Winstgevendheid is zeker mogelijk, maar de gloriedagen van het Amerikaanse bedrijf zijn definitief voorbij.

0 Reacties

    Plaats een reactie