DJI heeft een nieuwe FPV bril uitgebracht die speciaal voor racing is ontwikkeld. De bril beschikt over een 5,8Ghz antenne aansluiting waardoor hij met de meeste racingdrones gebruikt kan worden. Daarnaast heeft de dronefabrikant een eigen camera ontwikkeld met een speciale Air Unit waarmee je dronebeelden op HD formaat te zien krijgt tijdens de vlucht.

First Person View videobril

DJI heeft de DJI Goggles Racing Edition uitgebracht. Deze FPV videobril is bedoeld voor drone racing, maar blijft tevens geschikt voor de huidige DJI drones zoals de Phantom 4, Mavic Pro, Spark en Inspire.

DJI brengt nieuwe Goggles Racing Edition videobril uit

HD resolutie

Door de DJI Goggles Racing Edition is het mogelijk om live in een HD resolutie mee te kijken vanaf de drone. De beelden kunnen dankzij de DVR ook direct opgenomen worden. In 960p worden de beelden opgeslagen met 50 beelden per seconden. Bij 720p en 480p neemt de DVR op met 60 beelden per seconden.

DJI brengt nieuwe Goggles Racing Edition videobril uit

DJI OcuSync

Om de beelden vanaf de racingdrone in HD formaat te kunnen ontvangen dien je gebruik te maken van DJI's OcuSync Air Unit in combinatie met de OcuSync Camera. Deze twee modules samen wegen wel ruim 60 gram waardoor je als dronepiloot wat extra gewicht mee neemt aan boord van de drone.

DJI OcuSync Air Unit

De OcuSync Air Unit is een klein kastje dat op de drone wordt gezet. Dit kastje zorgt voor het uitzenden van het beeld van de camera naar de DJI Goggles Racing Edition. Dit doet hij via 2.4/5.8 GHz dual frequency transmitter. Hierdoor is het bereik tevens een stuk groter en vergelijkbaar met het bereik van de DJI Phantom 4 Pro en de DJI Mavic Pro.

DJI brengt nieuwe Goggles Racing Edition videobril uit

DJI OcuSync Camera

De OcuSync camera is een 12 megapixel camera en heeft een 1/3" CMOS sensor. De field of view van de camera is 148 graden. De camera wordt verbonden aan de OcuSync Air Unit middels een USB kabel. De camera wordt standaard geleverd met een beugel om hem in verschillende hoeken op de drone te monteren.

DJI brengt nieuwe Goggles Racing Edition videobril uit

5.8 GHz receiver

De DJI Goggles Racing Edition beschikt tevens over een ingebouwde 5.8 GHz receiver. Hierdoor kun je er via de SMA aansluiting ook iedere antenne aansluiten om met de traditionele camera's te gebruiken.

Film kijken

Het is ook mogelijk om films te kijken via de DJI Goggles Racing Edition. De bril speelt namelijk content af van de formaten MP4, MOV en MKV. Ook kan je 6K 260-graden panorama's bekijken via de videobril.

DJI brengt nieuwe Goggles Racing Edition videobril uit

Prijzen

De DJI Goggles Racing Edition kost 599 euro en is daarmee 50 euro duurder dan zijn voorganger. De OcuSync Air Unit kost 169 euro en de bijbehorende camera 79 euro. Wil je dus jouw racingdrone uitbreiden met een volledig DJI systeem dan moet je hiervoor 847 euro uit trekken.

DJI brengt nieuwe Goggles Racing Edition videobril uit

1 Reacties

  1. Ard

    Kan niet wachten totdat hij te koop is. Mooi hoor. Bedankt DJI!

Plaats een reactie