De 38-jarige Andrzej Krasny uit Almere heeft gisteren het NK Drone Race 2017 gewonnen en is hiermee uitgeroepen tot eerste Nederlands Kampioen Drone Race.

NK Drone Race

Dit jaar is voor de eerste keer het NK Drone Race gehouden. Het kampioenschap werd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) in samenwerking met alle aangesloten vliegclubs. Van maart tot en met juli werden er diverse toernooidagen georganiseerd bij verschillende vliegclubs verspreid door Nederland.

Andrzej Krasny (SirCrashaLot) wint NK Drone Race 2017

Finale

Aan de hand van vier rankingtoernooien hadden de 16 beste droneracers zich geplaatst voor de finale. De finaledag werd gisteren gehouden bij Modelvliegclub Delta in 's-Heer Arendskerke. Afgezien van de harde wind bleven regenbuien uit waardoor alle finalewedstrijden perfect gevlogen konden worden.

Andrzej Krasny (SirCrashaLot) wint NK Drone Race 2017

Winnaars

Na een dag vol snelheid, spanning en sensatie werd er in de finale gestreden om de felbegeerde titel. Dit resulteerde in de volgende eindstand:

1. Andrzej Krasny (SirCrashaLot)
2. Ralph Hogenbirk (Shaggy FPV)
3. Wim Reinders (Controll FPV)

Na een bloedstollende nek-aan-nek-race was Andrzej Krasny (SirCrashaLot) uit Almere net te snel voor Ralph Hogenbirk (Shaggy FPV) uit Eindhoven. De bronzen plak ging naar Wim Reinders (Controll FPV) uit Almere. Naast eeuwige roem en een schitterende bokaal ontvingen de winnaars een Lowepro Quadguard BP X2 backpack.

Andrzej Krasny (SirCrashaLot) wint NK Drone Race 2017

Team SQG

De Nederlands Kampioen Andrzej Krasny is lid van Team SQG, een droneracing team uit regio Amsterdam. Het team genoot van wereldwijde bekendheid door deelname aan de World Drone Prix 2016 in Dubai. Het team bestaat uit diverse professionele droneracers zoals o.a. Dino Joghi, Martijn de Kemp, Vince Irie en Karan Gharbharan.

Andrzej Krasny (SirCrashaLot) wint NK Drone Race 2017

2018

Met de geslaagde finaledag is er een einde gekomen aan het eerste seizoen van NK Drone Race 2017. De organisatie hoopt volgend jaar een vervolg te geven aan dit eerste officiële Nederlandse Kampioenschap.

2 Reacties

  1. SirCrashaLot

    whoop whoop https://www.youtube.com/watch?v=aIltvm7hCqw

  2. ControllFpv

    Nice! Leuk stuk.

Plaats een reactie