De 18-jarige Karan Gharbharan uit Almere heeft vandaag de eerste editie van de Turkey Drone League gewonnen. Land- en teamgenoot Vince Irie uit Den Haag haalde de respectabele vijfde plaats in Istanbul.

Niet alleen op Nederlandse bodem is er strijd tussen Nederland en Turkije, maar ook in Turkije werd er dit weekend flink gestreden tussen Nederlanders en Turken. Geen politieke strijd, maar op de dronerace track van de eerste editie van de Turkey Drone League (TDL) in Instanbul.

Nederlander wint Turkey Drone League

Winnaar

Stage 1 van de Turkey Drone League vond plaats tijdens de Science and Technology Week in het Kücükciftlik Park in Istanbul. Na een lange afvalrace wisten de Nederlandse droneracers Vince Irie en Karan Gharbharan alle rondes te overleven om zich zich uiteindelijk allebei te plaatsen voor de finales. Uiteindelijk was de Nederlandse Karan Gharbharan uit Almere iedereen te snel af en ging de 18-jarige ervandoor met deze gewilde titel.

Een bericht gedeeld door Droneracers.nl (@droneracers.nl) op

Teamgenoot Vince Irie belandde net niet op het winnaarspodium, want de Hagenaar eindigde op een respectabele vijfde plaats.

Droneracers

De Turkse Drone League had een beroep gedaan op DroneRacers.nl, een Nederlandse dronerace community voor én door droneracers, om een Nederlandse team samen te stellen dat deel kon nemen aan de eerste editie van dit Turkse dronerace event.

Team Holland

De online community had twee piloten geselecteerd die als afgevaardigden mochten afreizen naar Turkije. Droneracers Vince Irie en Karan Gharbharan - beide lid van Team SQG - waren de uitverkorenen, die de Nederlandse eer mochten verdedigen tijdens dit eerste event van de Turkey Drone League.

Nederlander wint Turkey Drone League

Turkey Drone League

Afgelopen vrijdag reisden de twee droneracers af naar Istanbul om deel te nemen aan de dronerace wedstrijd. Op zaterdag werd er door de piloten gevlogen op een flitsende dronerace track. De compacte dronerace track deed een beroep op een compleet andere skill set van de piloten. Gharbharan licht toe: "Iedere track is anders, dat maakt droneracen iedere keer opnieuw uitdagend!"

Spanningen

Volgens Vince Irie was er weinig te merken van de politieke spanningen tussen Nederland en Turkije: "Deze internationale dronerace events versterken juist de band tussen landen. Hier kan de politiek een voorbeeld aan nemen."

0 Reacties

    Plaats een reactie