Googles onderzoekslab X heeft met succes een luchtverkeersleidingssysteem voor autonome drones getest. Hierbij werden verschillende drones gebruikt die onder andere elkaars pad moesten kruisen. Google verwacht dat binnen een aantal jaar duizenden drones tegelijkertijd in de lucht zullen vliegen.

Luchtverkeersleidingssysteem

Om in de toekomst het bezorgen van pakketten met drones mogelijk te maken is een geavanceerd en zeer slim luchtverkeersleidingssysteem nodig. Dit systeem moet ervoor zorgen dat duizenden drones tegelijkertijd in de lucht kunnen vliegen zonder dat hier problemen ontstaan.

Googles onderzoekslab test luchtverkeersleiding voor drones

Samenwerking

Googles onderzoekslab X werkt al enige tijd samen met luchtvaarttoezichthouder FAA en ruimtevaartagentschap NASA aan een systeem dat ervoor moet zorgen dat duizenden drones veilig autonoom kunnen vliegen. Hierbij kent het systeem bepaalde vliegroutes en staat het systeem in contact met ander vliegverkeer.

Succesvolle testen

Het onderzoeksteam van Project Wing wist al succesvolle testen uit te voeren met het luchtverkeersleidingssysteem. Hierbij moesten drones bepaalde vliegroutes volgen die elkaar tevens kruiste. Ook wordt er rekening gehouden met zones waar een vliegverbod geld. Deze worden automatisch vermeden.

Pakketbezorging

Er worden goede stappen gemaakt om pakketbezorging met behulp van drones te realiseren. Zo maakte NASA eerder deze week bekend dat het drie onderzoeken start naar de veiligheid van dergelijke systemen en om de kwaliteit ervan te waarborgen.

Googles onderzoekslab test luchtverkeersleiding voor drones

0 Reacties

    Plaats een reactie