NASA heeft groen licht gegeven voor het uitvoeren van drie verschillende onderzoeken gericht op de ontwikkeling van drone technologie. De onderzoeken moeten binnen 24 tot 30 maanden afgerond zijn.

Communicatienetwerk

Een van de onderzoeken richt zich op een communicatienetwerk voor drones en andere autonome voertuigen. Hierbij wordt onderzocht of een dergelijk communicatienetwerk wel haalbaar is. Er moeten namelijk ruim honderdduizend drones en voertuigen communiceren met elkaar via dit netwerk en daarbij moet het veilig zijn en niet vastlopen.

Kwantum-computing

Een tweede onderzoek richt zich voornamelijk op de techniek achter het communicatienetwerk. Hierbij moet gebruik gemaakt worden van kwantum-computing en communicatietechnologie om ervoor te zorgen dat het systeem zonder problemen blijft werken. Door het gebruik van kwantum-computing kan de computer bepaalde problemen zelf snel oplossen waarbij een normale computer hier vele jaren over doet.

NASA start onderzoek naar communicatienetwerk voor drones

Certificeren

Ook wordt er onderzoek gedaan naar een systeem waarbij het certificeren van zelfrijdende auto's en onbemande luchtvaartuigen wordt geautomatiseerd. Hierdoor wordt er voor aanvang van een rit of een vlucht gekeken of het voertuig geen mankementen of een hack bevat. Als er een probleem voordoet zal het voertuig niet vertrekken.

Infrastructuur

De onderzoeken waarvoor NASA nu groen licht heeft gegeven moeten binnen 24 tot 30 maanden afgerond zijn en moeten inzicht geven in de toekomstige infrastructuur met vele autonome voertuigen.

NASA start onderzoek naar communicatienetwerk voor drones

Bron: NASA

0 Reacties

    Plaats een reactie