Afgelopen weekend was het groot feest in Rotterdam nadat Feyenoord kampioen werd van de Eredivisie. De spelers werden op maandag gehuldigd op de Coolsingel en daar kwamen duizenden mensen op af. Een prachtig plaatje voor voetbalsupporters of media om met een drone vast te leggen. Dit is echter niet toegestaan en om dit verbod te handhaven stond de zeearend van de politie klaar om in te grijpen.

Huldiging

Tijdens het kampioensfeest van voetbalclub Feyenoord kwamen op maandag duizenden fans naar Rotterdam. Daar toonde de spelers de schaal aan het legioen en werd er gefeest. Er was uiteraard ook veel media aanwezig op de Coolsingel en er vloog een helikopter boven de stad.

Drones

De politie hield er sterk rekening mee dat er mogelijk ook opnames gemaakt zouden worden met drones en dat is niet toegestaan. Om dit verbod te handhaven stond een getrainde zeearend paraat om in te grijpen wanneer er toch een drone gesport zou worden. De dag is echter rustig verlopen, de zeearend hoefde niet in actie te komen.

Anti-drone roofvogels

Begin vorig jaar werden de eerste plannen bekend gemaakt van de politie om een zeearend in te zetten om drones uit de lucht te halen. De plannen stuiten op veel weerstand, maar sinds september 2016 zijn de anti-drone roofvogels klaar voor de jacht.

0 Reacties

    Plaats een reactie