Het lijkt niet zo goed te gaan met Yuneec. Afgelopen week stonden leveranciers van de dronefabrikant bij het hoofdkantoor voor de deur met de eis om de rekeningen te betalen. Yuneec geeft aan in gesprek te zijn met de leveranciers.

Schulden

Op 11 mei verzamelde een aantal hardware en service leveranciers van dronefabrikant Yuneec zich voor de deur van het hoofdkantoor. Zij stonden daar met banners en eisten dat Yuneec de schulden snel zou betalen.

Yuneec

In een antwoord gaf Yuneec aan dat ze de behoefte hebben om met specifieke leveranciers in gesprek te gaan over de productkwaliteit en er zouden problemen zijn met de betalingsgegevens van de leveranciers. Yuneec wil een rationele manier vinden om deze problemen op te lossen.

Aangeklaagd

Het is echter niet de eerste keer dat er een melding komt dat Yuneec de rekeningen niet zou betalen. Onlangs werd de dronefabrikant aangeklaagd door een PR bedrijf dat ze hadden ingehuurd. Het bedrijf werd niet betaald voor hun services.

Ontslagen

Het lijkt niet erg goed te gaan met de fabrikant van onder meer de Yuneec Typhoon H en Yuneec Breeze. In maart 2017 werden al flink wat mensen van het Yuneec kantoor in de Verenigde Staten ontslagen om geld te besparen en de operationele kosten te drukken. Eind 2015 ontving Yuneec een investering van 53 miljoen euro van chipmaker Intel.

Succes DJI

Naast Yuneec kampen ook Parrot en GoPro met financiële tegenslagen. Bij beide dronefabrikanten zijn de afgelopen maanden medewerkers ontslagen om de kosten te drukken. Daarbij lijkt niemand opgewassen tegen het enorme succes van dronefabrikant DJI die onlangs nog met de DJI Phantom 4 Advanced kwam.

0 Reacties

    Plaats een reactie