Dat het slecht gaat met GoPro is al tijden geen nieuws meer. Na de aankondiging van de Karma drone werd deze al snel weggeblazen door de DJI Mavic Pro. In 2016 werden er al 300 banen geschrapt bij de fabrikant. Nu worden er na een slecht eerste kwartaal opnieuw 270 mensen op straat gezet.

Vernieuwing

GoPro kampt de afgelopen jaren met het probleem dat hun producten weinig vernieuwend zijn. De lang verwachte Karma drone bevatte buiten inklapbare armen weinig nieuwe functies op het gebied van drones. Ook de actiecamera's worden buiten camerakwaliteit weinig vernieuwd.

Scherpe prijs

Chinese fabrikanten weten GoPro snel af te troeven door producten uit te brengen met nagenoeg dezelfde functies tegen een scherpere prijs. Zo kwam DJI al snel na de release van de Karma met de Mavic Pro drone. Deze bevatte ook inklapbare armen en was tevens veel compacter dan GoPro's Karma.

Nick Woodman

De beslissing van CEO Nick Woodman om banen te schrappen kwam naar aanleiding van een tegenvallend eerste kwartaal van 2017. De klappen vallen voornamelijk in de virtual reality en broadcasting vleugel van het bedrijf.

Ontslag

In januari 2016 werden door GoPro al eens 100 mensen op straat gezet door tegenvallende resultaten. Vlak na de release van de DJI Mavic Pro werden bij GoPro nog eens 200 banen geschrapt. Het aantal medewerkers van GoPro is sinds begin 2016 met 25 procent afgenomen.

0 Reacties

    Plaats een reactie