De bekende Amerikaanse fabrikant van actiecamera’s GoPro heeft een tegenvallende omzet geboekt in het laatste kwartaal van 2015. Dit zorgt ervoor dat het bedrijf afscheid gaat nemen van 7 procent van zijn 1500 werknemers. 105 medewerkers komen op straat te staan.

Banen schrappen

Het aandeel van GoPro daalde de afgelopen maanden met maar liefst 72 procent en kwam begin november al onder de beursintroductieprijs. Nu ook de omzet in het vierde kwartaal ruim 100 miljoen onder de verwachting is, schrapt het bedrijf 105 banen. De reorganisatie kost GoPro tussen de 5 en 10 miljoen dollar.

Tegenvallende verkopen

Kenners rekenden op een omzet van 521 miljoen dollar in het vierde kwartaal, maar door tegenvallende verkopen rond de feestdagen verwacht GoPro slechts 435 miljoen dollar omzet gemaakt te hebben. Dit ligt ook ruim onder de verwachting die het bedrijf eerder uitsprak. Zij verwachtte dat de omzet in een bandbreedte van 500 tot 550 miljoen dollar zou zijn. GoPro heeft een jaaromzet van 1,6 miljard dollar. De definitieve cijfers worden op 3 februari 2016 bekend gemaakt.

Kwaliteit

GoPro lijkt de dupe te zijn van de kwaliteit van hun eigen product. Mensen die een GoPro aanschaffen hebben zelden een nieuwe nodig en ook de grootste drone fabrikant DJI heeft de samenwerking met de actiecamera fabrikant stopgezet. Deze ontwikkelen nu eigen camera’s die standaard bij drones geleverd worden.

Nieuwe producten

In het nieuwe jaar probeert GoPro een nieuw markt te betreden namelijk de drone markt. De GoPro drone Karma zal naar verwachting dit jaar verschijnen en moet de omzet van de fabrikant weer een boost geven. Ook werd er al gespeculeerd over een nieuwe GoPro Hero 5 actiecamera en kondigde zij op de CES in Las Vegas aan te werken aan een 360 graden camera. gopro-schrapt-105-banen-door-tegenvallende-omzet-tijdens-feestdagen-quadcopter-drone-surfer-2016gopro-schrapt-105-banen-door-tegenvallende-omzet-tijdens-feestdagen-quadcopter-drone-surfer-2016

1 Reacties

  1. fly2high

    Met name het feit dat DJI haar eigen camera's is gaan ontwikkelen ipv gebruik te maken van GoPro camera's heeft de das om gedaan voor GoPro...

Plaats een reactie