Het Franse leger traint roofvogels om drones uit de lucht te halen. Zo voorkomen de vogels eventuele luchtaanvallen met drones.

Roofvogels

Om ongewenste drones uit de lucht te kunnen halen traint het Franse leger een aantal sterke roofvogels. De vogels leren hoe zij een drone uit de lucht kunnen halen om ze zo snel mogelijk uit te schakelen. Dit kan vooral van pas komen wanneer terroristen besluiten om de onbemande luchtvaartuigjes voor kwade bedoelingen in te zetten.

Franse leger

Franse militairen trainen nu met vier adelaars genaamd: d'Artagnan, Athos, Porthos en Aramis, de namen van de karakters uit de Drie Musketiers. Onlangs werd er een test uitgevoerd waarbij d'Artagnan over een veld van 200 meter vloog en binnen 20 seconden de drone wist te lokaliseren en uit te schakelen.

Training

Om de adelaars te trainen om drones uit de lucht te halen maken de vogels al kennis met drones terwijl ze nog in een ei zitten. Zo maken zij al kennis met het geluid van de drone. Nadat de roofvogels uit het ei zijn gekomen worden zijn nogmaals in contact gebracht met drones. Om ze te leren jagen op drones worden de onbemande luchtvaartuigen voorzien van een lekker stuk vlees.

Frankrijk zet ook roofvogels in tegen ongewenste drones

Nederland

Ook in Nederland is de anti-drone roofvogel klaar voor de jacht. In september gaf de politie een demonstratie en wist een roofvogel de drone succesvol uit de lucht te halen. De Partij van de Dieren en valkeniers zijn echter niet blij met de plannen en vinden het te gevaarlijk.

0 Reacties

    Plaats een reactie