Volgens de Partij voor de Dieren moet de politie stoppen met het gebruiken van roofvogels voor het bestrijden van ongewenste drones. Roofvogels worden momenteel getraind en ingezet om ongewenste drones tijdens evenementen neer te halen.

Partij voor de Dieren

De Partij voor de Dieren vind het gebruik van roofvogels voor de bestrijding van drones ongepast. “De politie noemt het een wereldprimeur. Dat wil zeggen dat ze zichzelf ook zien als voorbeeld voor de rest van de wereld. Wij maken ons zorgen om dierenwelzijn”, aldus Christine Teunissen, gemeenteraadslid voor de Partij van de Dieren in Den Haag. “Het is uit de tijd om voor een methode te gaan waar dieren bij worden gebruikt”.

Veiligheid van de roofvogels

Volgens de Partij voor de Dieren hebben verschillende vogelexperts en dronefabrikanten geconstateerd dat het niet veilig is voor een roofvogel om een drone uit de lucht te halen. Echter beweert de politie dat het type drone waarvoor de vogels worden gebruikt te licht zijn om schade toe te dienen.

In onderstaande video is te zien hoe scherp de propellers van een dergelijk ‘lichte’ drone daadwerkelijk zijn:

Andere opties

Op dit moment zijn er veel bedrijven bezig met het ontwikkelen van anti-drones systemen. 14 september zijn er al 2 prototypes gepresenteerd tijdens de Drones Innovation Day in Twente. Verder worden er over de hele wereld verschillende anti-drones ontwikkelt.

Haagse Stadspartij

Ook de Haagse Stadspartij is het eens met het standpunt van De Partij voor de Dieren. “Vogels moeten gewoon in de natuur leven. Laten we eerst maar andere methodes testen voordat we met dit soort oplossingen gaan werken”, aldus Peter Bos van de Haagse Stadspartij.

1 Reacties

  1. Doortje

    Vreemd dat de woordvoerder van de politie niet zegt hoeveel jonge arenden ze hebben aangeschaft. Ook dat dit mag verzwijgen van informatie. Vindt het sowieso schandalig dat men met arenden mag werken. Ze tillen in het wild met hun poten/klauwen maximaal 3 kg en dan geen draaiende messen!! Opnieuw staan we misbruik van de dieren gewoon toe.... Schandalig moet echt verboden worden!

Plaats een reactie