Het was misschien wel één van de meest populaire drone start-ups ter wereld. De Lily drone. Vandaag werd bekend dat de makers het niet voor elkaar krijgen om de drone daadwerkelijk op de markt te krijgen en trekken de stekker uit het project. Pre-order klanten krijgen het aanbetaalde bedrag teruggestort op hun rekening.

Einde van de Lily drone

Het doek is definitief gevallen voor de Lily drone. Na lang wachten, 3 jaar, hebben de makers de handdoek in de ring gegooid en de stekker uit het project gehaald. Antoine en Henry van het Lily-team lichtte daarover alle pre-order klanten in via een e-mail.

Financiering

Over de afgelopen jaren heeft het Lily-team te maken gehad met veel ups en downs. De laatste maanden stonden in het teken van het veilig stellen van de financiering met het oog op de productie-lijn en het verschepen van de eerste Lily drones. Helaas zijn ze daartoe niet in staat geweest en hebben zij het project definitief moeten beïndigen.

Terugbetaling

De pre-order klanten zullen in de komende 60 dagen een terugbetaling ontvangen van hun investering. Dit zal voor de makers van de Lily drone nog een flinke klap zijn aangezien zij zo'n 34 miljoen dollar aan pre-orders ontvingen.

Lily drone

De Lily drone werd in mei 2015 voor het eerst aan het publiek gedemonstreerd en werd toen gezien als een revolutionaire drone. Vooral de compactheid en de functie waarbij de drone je kan volgen om een foto te maken waren unieke eigenschappen van de Lily drone. Echter zijn dit functionaliteiten die we op meerdere drones al terug zien. Eerder kwamen er al berichten naar buiten over de uitstel van de Lily drone. Naar verwachting zou deze pas dit jaar in Nederland verschijnen en al eerder in Amerika. Tijdens CES 2016 won de Lily drone een innovatie award.

2 Reacties

  1. hoi!:)

    The Hague heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!

  2. Marten van Kammen Visser

    Als men toch beslist een Lily drone wil, of je vindt het model mooi, kijk dan eens naar de MJX X906T of MJX X916H. Deze heeft niet alle functies die Lily zou krijgen, maar wel hetzelfde model... Sort of...

Plaats een reactie