Coen Swijnenberg is vandaag als grote winnaar van de Drone Awards 2016 uit de bus gekomen. Hij wist het meeste aantal stemmen te behalen in de categorie Luchtfotografie. In de categorie Racing wint Tim van Vliet een Drone Award met razendsnelle opnames van de tulpenvelden in Lisse. Het was dit jaar voor het eerst mogelijk om via DroneAwards.nl te stemmen op drone video’s in twee verschillende categorieën.

Winnaar Luchtfotografie: Coen Swijnenberg

De winnaars van de Drone Awards 2016 zijn vandaag bekend gemaakt. Radio 538-DJ Coen Swijnenberg wint met zijn prachtige drone opnames van Sri Lanka een prestigieuze Drone Award. Coen versloeg drie andere dronepiloten in de categorie Luchtfotografie door het meeste aantal stemmen in de wacht te slepen. "Het is drone die uitkomt. Ik vind het heel leuk om met een drone te vliegen, maar ik moet nog veel leren. Ik dank iedereen die op mij gestemd heeft", vertelt Coen Swijnenberg aan DRONES.nl. Naast de award ontvangt Coen een waardebon t.w.v. 250 euro te besteden bij Droneshop.nl en natuurlijk eeuwige roem.

Winnaars Drone Awards 2016 bekend!

Coen Swijnenberg maakte de luchtopnames voor zijn winnende video met een DJI Phantom 4 drone tijdens zijn vakantie in Sri Lanka in juli 2016. De opnames bewijzen dat je geen professionele drone nodig hebt om een Hollywood-waardige productie te maken. De video neemt je mee op reis door het Zuid-Aziatische land en laten het afwisselende landschap goed zien. Van uitgestrekte rijstvelden tot het heldere water bij het strand, de winnende video van Coen Swijnenberg geeft je een prachtig beeld van Sri Lanka!

Uitreiking Drone Award Luchtfotografie

Om de Drone Award in de categorie Luchtfotografie aan Coen Swijnenberg uit te reiken is DRONES.nl op bezoek gegaan bij Radio 538 om de bekende radio-DJ te verassen. De dames van DRONES.nl hebben de Drone Award en waardebon persoonlijk aan Coen overhandigd tijdens de Coen & Sander Show op 1 december 2016, waarna het feest in de studio losbarstte!

Winnaars Drone Awards 2016 bekend!

Winnaar Racing: Tim van Vliet

In de nieuwe categorie Racing is Tim van Vliet als winnaar uit de bus gekomen. De Amsterdammer maakte zijn winnende drone video boven een van de meest toeristische trekpleisters van ons land; de tulpenvelden in Lisse. Tim, beter bekend als ‘Timmay FPV’, scheurt op hoge snelheid met zijn racequad over de kleurrijke velden. Het resultaat is een verrassend gave video, en daar is drone liefhebbend Nederland het mee eens.. "Ik ben heel blij met de Drone Award. Hij krijgt een mooi plekje in huis”, aldus Tim van Vliet. Tim ontvangt net als Coen een Drone Award en een waardebon van 250 euro bij Droneshop.nl. Daarnaast gaat hij de geschiedenisboeken in als de eerste droneracer ooit die een Drone Award heeft gewonnen!

Winnaars Drone Awards 2016 bekend!

In de kleurrijke dronevideo laat Tim alles zien wat hij in de kast heeft voordat zijn batterij leeg is. De opnames zijn gemaakt op een zonnige dag boven een prachtig tulpenveld. In de winnende video laat Tim van Vliet een unieke combinatie zien van dronerace skills en een adembenemend decor.

Uitreiking Drone Award Racing

Vlak voor de uitzending bij radio 538 werd Tim van Vliet verrast. Hij mocht zijn Drone Award in de categorie Racing bij een café in de buurt in ontvangst nemen. "Ik ben super blij en vereerd dat ik de Drone Award in de categorie racing heb gewonnen. De video maakte ik nog erg snel na een dag hard werken. Ik had niet gedacht dat ik zou winnen. Ik vond de video van Pieter Bos namelijk veel mooier en veel beter dan die van mezelf", aldus de bescheiden Tim.

Winnaars Drone Awards 2016 bekend!

4 Reacties

 1. Talitha

  Niet zo bescheiden Tim! Je hebt de award verdient!

 2. FlyFPV

  Terechte winnaars! Proficiat, mannen!

 3. Huub van Vliet

  Top Tim !!!! Verdiende prijs

 4. JohanvdG050

  Ziet er goed uit! :-) Leuke actie en winnaars gefeliciteerd!

Plaats een reactie