Dankzij de vette manoeuvres door een speeltuin in de dronevideo heeft Pieter Bos een nominatie ontvangen voor de Drone Awards 2016 in de categorie Racing. Het wordt daarom tijd dat jullie wat meer te weten komen over de getalenteerde FPV Freestyler Pieter Bos.

Drone Awards 2016

Tot en met 30 november 2016 kun je stemmen op jouw favoriete drone video's van 2016. Stemmen kan via: www.droneawards.nl. De winnaar wordt begin december bekend gemaakt.

Pieter Bos – Playground

Pieter Bos is dit jaar genomineerd voor een Drone Awards in de categorie Racing door zijn dronevideo "Playground". In de spectaculaire dronevideo laat Pieter zijn skills zien. Er zijn maar weinig dronepiloten die dit beter kunnen. Kijk hoe "TaurusFPV" op hoge snelheid gemakkelijk overal tussendoor vliegt en daarmee zijn nominatie verdient.

Kun je wat meer over jezelf vertellen?

"Ik ben Pieter Bos, in de community beter bekend als TaurusFPV. Geboren Groninger en nu woonachtig in Apeldoorn. Ik ben sinds begin 2015 verliefd geworden op FPV na het zien van een video van Charpu. Ik wist meteen: Dit wil ik ook. Sindsdien ben ik mijn eigen quads gaan bouwen en vlieg ik sinds september 2015 als team pilot voor QuadcoptersEnzo.nl en EpiQuad".

Wat zijn je ambities op het gebied van droneracen

"Ik streef naar de perfecte tune en vloeiende stijl. Ik ben van nature meer een freestyler dan een racer en dat zie je ook terug in mijn video's".

Hoe ben je begonnen met het racen met drones?

"Dat ligt eraan wat je onder racen verstaat. Zoals gezegd ben ik meer een freestyle type. In het begin heb je weinig controle en kun je het niet echt racen noemen. In september 2015 vloog ik mijn eerste wedstrijd".

Hoe vaak vlieg je gemiddeld met je racedrone?

"Racedrone/freestyledrone.. Laten we het een quadcopter noemen. Ik vlieg ongeveer 20-30 lipos per week, afhankelijk van het weer".

Pieter Bos over zijn nominatie voor Drone Awards 2016

Heb je nog een tip voor beginnende dronepiloten?

"Kijk video's van goede piloten, raak geïnspireerd en ga gewoon vliegen. Wees niet bang om te crashen want dat gaat hoe dan ook gebeuren. Koop niet kant-en-klare quadcopters, maar bouw ze zelf. Het is goedkoper in de aanschaf, goedkoper in onderhoud en ook makkelijker te upgraden wanneer er nieuwe hardware is die je wilt gaan gebruiken".

Wat is de grootste fout die je hebt gemaakt tijdens het drone vliegen?

"Mijn grootte fout is dat ik een keer de firmware van mijn flightcontroller heb geüpgraded zonder de propellers te demonteren. De bord oriëntatie stond 90 graden verkeerd waardoor bij het armen van de quad deze vol gas mijn arm in vloog. Daar zal ik de rest van mijn leven de littekens van dragen".

Kun je iets vertellen over jouw genomineerde drone video?

"Mijn video is geschoten op de speelplaats van de Hoornseplas in Groningen. We zouden eigenlijk gewoon racen op het veld ernaast zoals we er wel vaker doen, maar dit keer was de speelplaats voor het eerst vrij van kinderen en dus veilig om te vliegen. Die kans kon ik niet onbenut laten natuurlijk!"

Heb je gepland hoe je de video ging maken, of ging het om een freestyle?

"Totale freestyle!!"

Met behulp van welk programma heb je de video gemonteerd?

"Sony Vegas Pro 13.0"

Pieter Bos over zijn nominatie voor Drone Awards 2016

Wat onderscheid jouw video van andere FPV-video's?

"Creativiteit en vloeiende bewegingen".

Ben je blij met het resultaat van de video?

"Ja, maar ik zou hem graag overgedaan hebben. Des tijds had ik een quad die om de drie lipos uit de lucht viel en zeer slecht getuned was. Je ziet ook hoe schokkerig ik vlieg, totaal niet mijn stijl. Achteraf mag ik blij zijn dat ie niet in het water gevallen is".

Welke drone heb je gebruikt voor het maken van de genomineerde video?

"EpiQuad 210"

Je bent voor de eerste keer genomineerd voor een Drone Award. Hoe vind je dat?

"Ik vind het een eer!"

Waarom vind je dat jouw drone video een Drone Award moet winnen?

"Omdat ik vind dat mijn video de meeste creativiteit bevat".

Hoe ga je ervoor zorgen dat mensen gaan stemmen op jouw video?

"Door ze naar DroneAwards.nl te verwijzen en te vragen om op hun favoriete video te stemmen!"

Pieter Bos over zijn nominatie voor Drone Awards 2016

Tot en met 30 november kun je stemmen op Pieter Bos voor de Drone Awards 2016. Stemmen kan via: https://droneawards.nl. De winnaar wordt begin december bekend gemaakt.

1 Reacties

  1. Jan-Pieter

    Dat zijn aardig wat acrobatische moves... ik ben na 30 seconden mee gestopt met kijken... werd duizelig.

Plaats een reactie