Bedrijven die werken met voorraad moeten met enige regelmaat de voorraad tellen. Dat is tijdrovend, kost materieel en mankracht. Ook Koopman Cargo, logistieke dienstverlener gespecialiseerd in de automotive sector, doet het anders en gebruikt een drone voor inventarisatie van de voorraad.

Koopman Cargo

Harm Koopman, directeur van Koopman Cargo, vertelt: "Een drone is niet het eerste waar ik aan dacht, maar op een gegeven moment kwam iemand met een idee." Deze persoon was Arno Bruining van Arox Logistics IT. Het softwarebedrijf levert al jaren het WMS en WCS aan Koopman. Beide bedrijven hebben de afgelopen maanden de software ontwikkeld voor de vliegmachine en de drone aan testen onderworpen. Om de pilot zo snel mogelijk te kunnen starten, is gebruik gemaakt van een bestaande drone. In onderstaande video is een Parrot Bebop 2 drone te zien.

Geodis

In tegenstelling tot Koopman heeft concurrent Geodis een eigen drone ontwikkeld. De logistiek dienstverlener test momenteel de techniek in een DC nabij Parijs.

Drone telt voorraad Koopman Cargo

Walmart

Ook Walmart heeft in Amerika vergaande plannen om drones in te zetten in magazijnen. De retailer wil nog dit jaar drones laten vliegen in zijn distributiecentra om de voorraad te tellen.

Drone telt voorraad Koopman Cargo

Bron: Logistiek.nl

0 Reacties

    Plaats een reactie