Warehouse-gigant GEODIS en Delta Drone ontwikkelen samen een systeem waarbij drones worden gebruikt voor het tellen van voorraden in grote magazijnen. De eerste test zal nog deze maand plaatsvinden.

Samenwerking

GEODIS is wereldwijd marktleider in de logistieke dienstverlening. Het bedrijf beheert honderden grote magazijnen over de hele wereld. Het bijhouden van de magazijnvoorraad is hierbij uiteraard een van de kerntaken. Het tellen en rapporteren is een zeer arbeidsintensieve klus, en daarom zeer interessant om te automatiseren. Hiervoor is GEODIS nu een samenwerking gestart met het Franse Delta Drone, gespecialiseerd in het bouwen van op drones gebaseerde oplossingen.

Drone telt voorraad in magazijn

Real-time

Het prototype dat teams van GEODIS en Delta Drone ontwikkelden bestaat uit een robot die zich op de grond beweegt en een quadcopter voorzien van een hoge-resolutie camera. Dankzij het gebruik van indoor geolocatie-technologie registreert het systeem de lokatie van de drone, en daarmee ook de te inventariseren voorraad, zeer nauwkeurig. Het systeem verzamelt geheel autonoom data over de actuele voorraad in het magazijn en is gekoppeld aan het voorraadsysteem van GEODIS. Het systeem zal actief zijn tijdens de uren dat het warehouse gesloten is.

0 Reacties

    Plaats een reactie