Begin dit jaar kondigde de Nederlandse politie aan om roofvogels in te zetten om vijandige drones te kunnen onderscheppen. Vorige week kwam het Nederlandse bedrijf Delft Dynamics naar buiten met een demonstratie-video van een nieuw anti-drone wapen: DroneCatcher. Reden genoeg voor de Britse omroep BBC om een kijkje te nemen bij deze Nederlandse anti-drone oplossingen.

Roofvogels

Eind januari kreeg de Nederlandse politie wereldwijde aandacht vanwege het verrassende plan om roofvogels in te zetten om vijandige drones te onderscheppen. De Britse BBC ging op bezoek bij de Nederlandse roofvogels-experts en sprak met Michel Baeten van de Landelijke Politie over het bijzondere 'anti-drone wapen'.

BBC bekijkt Nederlandse anti-drone oplossingen

DroneCatcher

Het Nederlandse Delft Dynamics heeft zeer recentelijk een systeem geïntroduceerd met de naam 'DroneCatcher' dat de interesse bij de BBC heeft gewekt. Het systeem is bedoeld om ons te beschermen tegen onbemande mobiele systemen. De DroneCatcher is een drone die middels een vangnet een andere drone kan vangen. Zodra de vijandige drone is gevangen met het vangnet zorgt een parachute voor een veilige landing.

BBC bekijkt Nederlandse anti-drone oplossingen

DroneDefender

In dit item noemt BBC ook een Niet-Nederlands anti-drone wapen: 'DroneDefender', een Amerikaans 'straalgeweer' die via radiogolven de controle over de drone overneemt en de vijandige drone op eigen initiatief kan laten landen.

1 Reacties

  1. Marcel

    Geachte heer/mevrouw, Voor een schoolopdracht zijn wij op zoek naar een drone die geschikt is om een gewicht te dragen van ongeveer 500 gram. Op internet en in winkels is het lastig om hier informatie over te vinden omdat het niet gewoon is om iets onder een drone te hangen. Kan u ons van meer informatie voorzien en eventueel producten aanprijzen? Ons budget voor de drone is 5.000 euro, maar hoe goedkoper, hoe beter uiteraard. Alvast hartelijk dank, Met vriendelijke groet, Marcel Jürries

Plaats een reactie