Het Nederlandse Delft Dynamics heeft een video gepubliceerd waarin een succesvolle test van hun DroneCatcher is te zien. Dit systeem is bedoeld om ons te beschermen tegen onbemande mobiele systemen.

Subsidie

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie heeft een subsidieregeling in het leven geroepen om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die gebruikt kunnen worden ter bescherming tegen mobiele systemen. Delft Dynamics heeft in het kader van de regeling een systeem ontwikkeld om drones uit te schakelen en, zeker niet onbelangrijk, deze veilig naar de grond te brengen.

Schietnet

In de video is te zien dat de DroneCatcher de lucht in wordt gebracht en in de richting van een andere drone, het ongewenste voertuig, wordt gevlogen. Door middel van de camera die onder de drone hangt kan een schietnet op de te vangen drone worden gericht. De bestuurder van de DroneCatcher geeft vervolgens opdracht om het schietnet af te schieten, waarna het net zich om de drone vouwt en de drone hierin verstrikt raakt.

Parachute

In een concept dat we eerder toonden bleef een afgeschoten net met daarin de gevangen drone onder de vangende drone hangen. Het systeem van Delft Dynamics werkt in die zin anders aangezien er een parachute aan het schietnet is bevestigd waardoor de gevangen drone veilig naar de grond zweeft. Gisteren schreven we nog over de mogelijkheden van het hacken van radiofrequenties om ongewenste drones onbestuurbaar te maken. Bij die aanpak storten drones uiteindelijk neer, wat uiteraard gevaarlijke situaties op kan leveren. Met de parachute van de DroneCatcher wordt dit gevaar grotendeels ontweken.

4 Reacties

 1. Dronedrecht

  Goed initatief, moelijkheid zit hem uiteraard in een bewegende drone....

 2. bas

  heb jij de drone op jouwn foto??

 3. bas

  ik heb gekeken en je hebt hem. omg dat is zo cool.

 4. bas

  hoe kun je ooit genoeg geld hebben om die te kopen.?? (behalve als je rijk bent)

Plaats een reactie