Onderzoekers uit Michigan hebben een nieuwe drone ontwikkeld die misschien wel het meest weg heeft van Spiderman. Een drone die andere drones kan vangen door er een net overheen te schieten. Het bestaat echt!.

Drones: nuttig, maar ook gevaarlijk?

De mogelijkheden met drones zijn uiteraard eindeloos. Pakketjes bezorgen, mensen redden, gebouwen inspecteren en ga zo maar door. Maar mensen maken zich ook, terecht, zorgen over de minder vriendelijke doeleinden waarvoor drones kunnen worden ingezet. Zo zouden drones in sommige gevallen een bedreiging zijn voor privacy en veiligheid en wordt er serieus rekening gehouden met een terroristische aanslag met behulp van drones.

Technische Universiteit van Michigan

Onderzoekers aan de Technische Universiteit van Michigan hebben nu een nieuwe drone ontwikkeld die heel gericht een net kan afschieten in de richting van een andere drone. Het net sluit zich vervolgens rondom het doelwit en blijft met de gevangen prooi onder de drone hangen. Dit is een andere techniek dan de drone die gebruikt wordt door de politie in Tokio, waarbij een drone met daaronder een hangend net andere drones vangt door ze tegen het net aan te laten vliegen.

Veiliger alternatief

Alternatieve methodes om drones uit de lucht te halen, zoals het uit de lucht schieten van drones, zijn volgens de onderzoekers in veel gevallen gevaarlijk omdat de drone hierbij uit de lucht valt. Dit kan erg gevaarlijk zijn wanneer er zich mensen onder drone bevinden of wanneer de drone bijvoorbeeld explosieven zou vervoeren. De nieuw ontwikkelde techniek maakt het mogelijk de drone veilig naar de grond te brengen.

0 Reacties

    Plaats een reactie