Op donderdag 3 december werd bekendgemaakt dat René van Manen de winnaar is van de Drone Video van het Jaar 2015 verkiezing. De opnames in het apenverblijf van Burgers' Zoo gingen de hele wereld over nadat een chimpansee de drone met een tak uit de lucht sloeg. Vandaag mocht René zijn award officieel in ontvangst nemen op de plek des onheils.

Uitreiking

Bij het apenverblijf in Burgers' Zoo nam René van Manen de award voor Drone Video van het Jaar 2015 feestelijk in ontvangst. De stewardessen van Drones.nl zorgden voor champagne en overhandigden René naast de award ook een waardebon ter waarde van 250 euro, die hij kan besteden bij een drone-shop naar keuze. drone-video-van-het-jaar-2015-winnaar-rene-van-manen-burgers-zoo-04-12-arnhem-uitreiking-2drone-video-van-het-jaar-2015-winnaar-rene-van-manen-burgers-zoo-04-12-arnhem-uitreiking-2

Chimpansees

Onder de genodigden waren ook 14 chimpansees om de feestelijke uitreiking te bewonderen. Aan de rand van het water kwamen zij een kijkje nemen. Chimpansee Tushi, die de drone met de tak uit de lucht haalde, kwam ook even gluren toen zij de fel oranje DJI Phantom drone van René aan de overkant van het water zag staan.

RTL Late Night

Gisterenavond was René ook te gast bij Humberto Tan in het televisieprogramma RTL Late Night. Daar werden ook de andere vijf genomineerden video's uitgezonden. Presentator Humberto Tan besprak de video met René van Manen en vond het fascinerend dat de aap de drone met voorbedachten rade uit de lucht haalde. drone-video-van-het-jaar-2015-winnaar-rene-van-manen-burgers-zoo-04-12-arnhem-uitreiking-3drone-video-van-het-jaar-2015-winnaar-rene-van-manen-burgers-zoo-04-12-arnhem-uitreiking-3

Tweede editie

René van Manen won met zijn drone video de tweede editie van de Drone Video van het Jaar verkiezing. In de maand november kon men stemmen op een zestal drone video's via de website award.drones.nl. De winnaar van vorig jaar was Jelte Keur die met zijn video van de Domtoren de titel 'Drone Video van het Jaar 2014' in de wacht sleepte. drone-video-van-het-jaar-2015-winnaar-rene-van-manen-burgers-zoo-04-12-arnhem-uitreiking-1drone-video-van-het-jaar-2015-winnaar-rene-van-manen-burgers-zoo-04-12-arnhem-uitreiking-1

4 Reacties

 1. Air020

  Gefeliciteerd, Rene! Misschien wel geen prachtige airshots, maar wel een unieke video van Nederlandse bodem die nu al een klassieker is.

 2. Johan

  Ziet er gezellig uit! :-)

 3. bas

  hoe kan mijn video meedoen volgend jaar?

 4. Admin

  Video's kun je het hele jaar inzenden via: video@drones.nl

Plaats een reactie