Raj Kotecha van Media Tech Social interviewt Lucas van Ooostrum van Aerialtronics bij WebSummit 2014. Kotecha vraagt van Oostrum over de mogelijkheden van de drones en wat hij in de toekomst verwacht van de drones.

Altura Zenith

Van Oostrum heeft tijdens het interview een dummy van de Aerialtronics Altura Zenith bij. Het frame van de Altura Zenith is volledig van carbon en de flight computer kan tot 1000 berekeningen per seconden maken. De vliegtijd van de Altura Zenith hangt af van de componenten die aan de drone bevestigd zijn. De vliegtijd kan tussen de 15 á 45 minuten zijn. aerialtronics_altura_zenith_bosch_samenwerkingaerialtronics_altura_zenith_bosch_samenwerking

Gebruik van drones

De drones van Aerialtronics worden gebruikt door politie en brandweer om inzicht te krijgen bij branden en reddingsmissies. De drones worden ook voor inspectie gebruikt. Zo controleert T-Mobile hun zendmasten met behulp van een Aerialtronics drone. “Drones komen op plaatsen die gevaarlijke en moeilijk bereikbare plekken” zegt van Oostrum. Drones maken het werk in de landbouw sector een stuk efficiënter. Zo kun je met speciale sensoren aan een drone, precies zien welke delen van het gewas extra aandacht nodig hebben.

Toekomst

De batterijen en daarmee de vliegtijd zal in de toekomst verbeterd worden. De auto industrie met bedrijven als Tesla werken er hard aan mee om accu’s beter te ontwikkelen waardoor zij langer mee gaan en sneller opladen. In de toekomst zullen steeds meer bedrijven drones gaan gebruiken. En zullen bijvoorbeeld loodgieters een minidrone bij zich dragen om bijvoorbeeld daken en dakgoten te inspecteren. Zo hoeft hij niet meer met een ladder het dak op en loopt hij geen gevaar.

Drones in sport

Van Oostrum verwacht ook een functionaliteit voor drones in de sport. Zo zag hij eerder al een video op YouTube voorbij komen waarbij er met drones geracet werd in de bossen en zag hij op crowdfunding website Kickstarter een follow-me drone die de gebruiker kan volgen bij het uitoefenen van extreme sports.

Interview

Aerialtronics

Eerder kondigde Bosch een samenwerking met Aerialtronics aan om drones in te zetten bij beveiliging en werd er een Aerialtronics drone gebruikt bij het opnemen van een nieuwe natuurfilm.

0 Reacties

    Plaats een reactie