Star Wars-achtige beelden tijdens een drone race in Frankrijk. Tientallen drone eigenaars deden mee aan een drone race waarbij de drones een parcours afleggen in de Franse bossen. .

Snelheid

De piloot ziet waar de drone vliegt door middel van een 'First Person View' bril. De camera aan de voorzijde van de drone streamt de beelden direct naar de bril of naar een scherm waardoor de piloten de drones door het bos kunnen manoeuvreren. De drones vliegen met snelheden van ongeveer 50 km/h door de bossen en gaan daarbij rakelings langs de bomen. De drone piloten racen met hun zelf gebouwde drones die veel sneller en lichter zijn dan normale consumenten drones. fpv_drone_besturingfpv_drone_besturing

Toestemming

Wat betreft de veiligheid en juridische kwesties hoeft niemand bang te zijn. Door de race in het bos te houden heeft dit geen invloed op het luchtverkeer. Het gebied van de drone race is ruim afgezet zodat het geen gevaar voor wandelaars kan veroorzaken. Daarnaast is er een vergunning verleend voor de drone race door de gemeente van Argonay in Frankrijk.

Toekomst

Herve Pellarin, voorzitter van de Airgonay drone club, verwacht dat er in de toekomst lasers aan de drones worden toegevoegd. Deze lasers zouden ontploffingen kunnen simuleren om zo tegenstanders uit te kunnen schakelen. Door de lezers zal de drone race nog meer op een Star Wars film gaan lijken. Pellarin hoopt drone liefhebbers wereldwijd te inspireren om ook wedstrijden te gaan organiseren en hoopt dat er volgend jaar al een wereldwijd toernooi gehouden wordt. Laser_battle_drone_raceLaser_battle_drone_race

Eindeloze mogelijkheden

Het racen met drones lijkt een nieuw succes voor consumenten drones die nu al gebruikt worden voor het bezorgen van pakketjes, het onderzoeken van ongelukken en het maken van Hollywood films.

Reno Air Race

Drones waren eerder dit jaar ook al onderdeel van de Reno Air Race in Reno, Nevada. Hier streden de drones in drie onderdelen; gewichtheffen, obstakel parcours en een snelheidsparcours.

2 Reacties

  1. Vincent Smit

    Ik ga een modelbouwfranchise opzetten waar iedereen voor een laag lidmaatschap met fpv drones indoor kan gaan racen. Binnenkort live!

  2. Jordi

    Lijkt me echt leuk om te doen! Maar lijkt me ook wel moeilijk om met zo'n snelheid door het bos te manoeuvreren.

Plaats een reactie