De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft vandaag officieel ontheffing verleend voor de inzet van drones aan verschillende film- en televisiebedrijven in Hollywood.

Eerste stap

Het besluit van de Federal Aviation Administration is een reactie op de vele verzoeken voor ontheffing die ingediend werden door verschillende film- en televisiebedrijven. Het besluit is de eerste stap in het toestaan van het gebruik van drones door de Amerikaanse film- en televisie-industrie, blijkt uit een verklaring van de Amerikaanse minister van Vervoer Anthony Foxx.

Belangrijke mijlpaal

"De aankondiging van vandaag is een belangrijke mijlpaal in het verbreden van de regelgeving van commerciële onbemande vliegtuigen en tegelijkertijd handhaven wij onze veiligheid in de lucht op een niveau van wereldklasse", zei Foxx in een verklaring.

Commerciële vluchten

De FAA stond al toe dat wetshandhavingsinstanties, brandweer en andere overheidsinstanties drones mogen inzetten, maar het gebruik van onbemande vliegtuigen voor commerciële doeleinden is sinds 2007 verboden. drones-faa-toestemming-film-tv-industriedrones-faa-toestemming-film-tv-industrie

Alternatief voor helikopters

Het besluit is met open armen ontvangen door de entertainment industrie in Hollywood, want de inzet van drones zorgt voor meer wendbaarheid in luchtopnames in vergelijking met het gebruik van helikopters. Ook is het gebruik van helikopters een stuk gevaarlijker. Afgelopen jaar kwamen drie filmmakers om het leven in een helikopter crash tijdens opnames van een TV show voor Discovery Channel.

Ontheffing

De FAA verleent ontheffing aan 6 bedrijven uit de film- en televisie industrie: Astraeus Aerial, Aerial MOB, HeliVideo Productions, Pictorvision Inc, RC Pro Productions Consulting en Snaproll Media. Om de vrijstelling te verkrijgen moesten bedrijven aantonen dat hun drone operaties geen bedreiging vormen voor de openbare veiligheid. De beslissing werd vanmiddag bekendgemaakt op een persconferentie in Washington bijgewoond door Anthony Foxx (Minister van Verkeer), Chris Dodd (Motion Picture Assn.) en Michael Huerta (FAA).

0 Reacties

    Plaats een reactie