Pakketdienst DHL start met het bezorgen van medicijnen en andere pakketten met een hoge urgentie via een drone. De ‘Parcelcopter’ wordt op dit moment getest tussen Norddeich, Duitsland en het Duitse Waddeneiland Juist. De afstand tussen het vaste land en het eiland betreft 12 kilometer. Eenmaal op het Waddeneiland aangekomen zal de DHL bezorger de pakketten van de drone afhalen en deze bezorgen op het eiland. Juist_615.

Autonoom

Het is de eerste keer dat het toegestaan wordt dat een drone buiten het zichtveld van een piloot mag vliegen. Er is een speciaal stuk luchtruim ingericht voor de drones zodat zij niet in conflict komen met andere lucht voertuigen. De Parcelcopter stijgt op uit de haven van Norddeich en landt op een gemarkeerde plek op het Waddeneiland Juist.

Parcelcopter

De Parcelcopter is ontwikkeld door het Duitse bedrijf Microdrones in samenwerking met de universiteit van Aken. De eerste versie van de Parcelcopter ervaarde door wisselende weersomstandigheden veel problemen met het vliegen boven de Noordzee. De DHL parcelcopter 2.0 zal door de laatste aanpassingen de zeewind en andere weersomstandigheden goed kunnen doorstaan. PC_615PC_615

Uitbereiden

Voor alsnog gaat DHL de bezorging met de Parcelcopter nog niet uitbreiden naar andere plaatsen. Het bedrijf wil eerst de resultaten van het project bij Juist afwachten om vervolgens verder te kijken. DHL vindt het inzetten van parcelcopters naar afgelegen gebieden een ‘interessante optie’. Eerder al kondigde Amazon ook al aan te experimenteren met de bezorging via drones.

0 Reacties

    Plaats een reactie