Voor de nieuwe natuurfilm 'Holland, natuur in de delta' gebruiken de makers een drone om het zicht van de zeearend na te bootsen. Omroep Brabant nam in alle vroegte een kijkje bij de opnames voor de film.

Biesbosch

De opnames voor de film worden voor het grootste gedeelte opgenomen in het deltagebied bij uitstek: de Biesbosch. Tijdens de opnames zijn er continu 2 boswachters van Staatsbosbeheer aanwezig waaronder Rob van der Maden. Van der Maden weet precies waar de zeearend nestelt en geeft aan wat de makers wel en niet mogen doen tijdens de opnames. De shots voor de film moeten met het nodige respect voor het dier gemaakt worden. Met een drone kun je erg dichtbij de dieren komen zonder deze te verstoren.

Drone beelden

De drone beelden in de film worden verzorgd door Dutch Drone Company die met hun Altura Zenith van Aerialtronics de point of view van de zeearend nabootsen. Met de drone nemen zij een kijkje in het nest van de zeearend en filmen zij hoe het dier normaal komt aanvliegen bij zijn nest.

Bioscoop

De film die geregisseerd wordt door Markt Verkerk zal in september 2015 in de bioscoop te zien zijn. De Nieuwe Wildernis, een eerdere film van Verkerk was zeer succesvol.

0 Reacties

    Plaats een reactie