De DJI Phantom drones zijn voorzien van een handige functie: Return to Home. Deze technologie moet er voor zorgen dat je drone wanneer het signaal wegvalt automatisch terugkeert naar de plek waar hij is opgestegen. Helaas gaat dit niet altijd helemaal goed...

Return to Home

Antony ter Horst probeerde de Grote Kerk in het Brabantse Oss te filmen met een DJI Phantom 3 Advanced. Toen het signaal wegviel werd de Return to Home functie geactiveerd. Helaas hield de drone geen rekening met de hoge kerktoren die hij op de weg terug tegenkwam en crashte de Phantom. Een DJI Phantom 4 was dit waarschijnlijk niet overkomen; deze beschikt over geavanceerde obstakel ontwijktechnologie.

Videobeelden

Het einde van de video mist helaas. Ter Horst meldt in de comments dat hij de beelden met een speciaal programma moest terughalen. De laatste seconden van de fatale vlucht konden daarbij niet meer worden hersteld.

Phantom 3 crasht tegen kerk in Oss

3 Reacties

  1. Marco

    Wel een mooie opname

  2. Bart Glaap

    Wat een idioot.......hopelijk gaat Ome Agent hem een moii bonnetje brengen. Dit zijn de gasten die de hobby kapot maken en zorgen voor de steeds strengere regels !! Bedankt Antony ter Horst, namens alle mensen die wel verantwoord met de hobby om gaan !!

  3. s.buwalda@quicknet.nl

    tja, wat zal ik zeggen, niet zo slim dus om boven bebouwing te vliegen dus en een kerk tussen je zender en je drone te laten komen

Plaats een reactie